Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Potrącenie psa

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Artur znam procedure, owszem służby przyjeżdżają i zabierają pieska czy żyje czy też nie ale jeśli nie można w ciągu krótkiego czasu dowiedzieć się czyj jest pies, odnaleźć jego właściciela lub nie napłynie w między czasie zgłoszenie to pies jest usypiany nawet jeśli jest potłuczony czy też lekko ranny.

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Miałem kiedyś podobną sytuację. Pies samobójca wbiegł mi przed auto że nawet nie zdążyłem zahamować. Po prostu wtargną przed samochód. Miałem niecałe 50km/h i dojeżdżałem do skrzyżowania.
    Pies duży dość odbił się od mojego zderzaka rozwalając lampy, błotnik, halogen, zderzak. Wezwałem policję bo był właściciel. Jak to z policją bywa jeszcze mieli pretensje że im się zawraca gitare. Oczywiście czepiali się stanu technicznego auta po uderzeniu.
    Wlepili mandat właścicielowi w wysokości 200zł. Na tym to się skończyło. Właścicielem psa to typowy menel mieszkający w komórce bez jakich kolwiek pieniędzy. Pies się wylizał ale straty były dość spore.
    W takich sytuacjach można coś wskórać pod warunkiem posiadania wiedzy o właścicielu psa. Jedyne wyjście to założenie sprawy w sądzie.

Takich psów mi nie szkoda. Pierwszy do odstrzału jak nie wie gdzie lezie. Ostatnio mi wbiegł jeden to mi miało z dupy garażu ciężarówka nie zrobiła. Pies to zwierzę myślące i nic go nie usprawiedliwia. Pijany nie był.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

BMW
    E32 735iAL...
    Seban dobrze mówisz ja się zgadzam z tobą a ty ze mną. I właśnie wiele nie zdziałałeś. I nie śądze też że poczułeś ulgę że "menel" Miał zapłacić 200zł bo to nic nie zmieniło. A tyle że chłop miał dodatkowy problem do swojej licznej kolekcji który pewnie i tak olał i nie zapłacił.
    Takim akcentem trafnych i realnych spostrzeżeń wyczerpano już raczej temat.

Zaawansowany Użytkownik Awatar martinez538
    BMW
    330xd e91/ ex740iA e38 2000r/525i e34 1990r
    Ja to jakbym miał taką sytuacje, to starałbym się właściciela znaleźć ale nie po to by mi kasę oddał za zniszczenia(kasy bym później żądał) najpierw bym go potrząsł że o zwierzaka nie dba, takim powinno się odbierać zwierzęta, bo widocznie się nie nadają do sprawowania opieki nad nimi

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 740i
    Nie uwierzycie...
    Nie tak dawno odebrałem samochód z naprawy a dzisiaj wracam z roboty, i co? Cały zderzak zdemolowany :( Ktoś mi się wpieprzył na parkingu i uciekł! Znowu wszystko popękane, masakra, załamać się można :( :(

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Szczerze współczuję
    pozdrawiam Bartek

BMW
    E32 735iAL...
    To nie dobrze ale mam rade.
    1.Kup zderzak, załóż
    2.Trzymaj E32 do garażu uprzednio dokładnie myjąc i woskując.
    3.Jeśli wysiadasz utrzymuj kontakt wzrokowy i oddal się na tyle że w razie co będziesz mógł szybko dobiec.
    4. Ciesz się z ładnej E32 i zderzaka.

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21
    3 punkt jest konkretny:D

wysłane z galaxyNote / tapatalk

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Faktycznie jakieś fatum...:/

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kecaj
    BMW
    E32 730i M60B30 '94, E36 328i Coupe '95, E34 520i Touring '96
    Cytat Zamieszczone przez ManiacDrifting Zobacz posta
    Lubie psy sam mam owczarka dbam o niego i go lubie ale też miałem nieprzyjemną sytuacje kiedy pies sie zerwał z łańcucha a ja o tym nie wiedziałem wybiegł na ulice dobrze że policja jechała i mi go przyprowadzili ale szkoda że chcieli mi dać mandat choć nie słusznie że nie przypilnowałem psa. A przecież go uwiązałem to że karabinek się zerwał nie mogłem przewidzieć.
    Trzeba by Ciebie przywiązać na łańcuchu do budy i ciekawym czy byś był taki szczęśliwy...
    Gdzie ludzie mają rozum, przywiązując psa do budy...

Cytat Zamieszczone przez arturo193 Zobacz posta
    istniała duża szansa,że pies ma chipa
    Uwierz, że nie. Na wsi chipy mają jedynie psy albo z jakiś hodowli ( co na dobrą sprawę nie jest częstym zjawiskiem ), albo psy ludzi którzy przyprowadzili się z miasta i tak im zostało.

Co do auta, szkoda to oczywiste, ale to jest wliczone w eksploatację, niestety.

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
    3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
    E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic

Uprawnienia umieszczania postów