Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 71

Wątek: Dziwny dzwięk przy zmianie biegu

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez MC1 Zobacz posta
    Zapewne Lemforder albo Swage. Tu jest gwarantowana jakość. Co do linku to ma sens tylko z powodu ceny a jakość......Także przemyśl zakup. Pzdr.
    MC1 z całym szacunkiem ale skąd Ty to wiesz co jaro-alfa wsadził do swojej bawary. Ja juz tam nie wiem w ogóle czy w tych czasach gdziekolwiek sie można spodziewać jakości jeżeli w nowej BMW jej nie ma to co dopiero w innych markach samochodów a już na pewno nie w częściach zamiennych. Hans pries to też made in germany i 12 miesięcy gwarancji. Wiec pytałem czy ktoś miał doświadczenie z łącznikiem z tej firmy. Jeżeli wytrzyma 50tyś km to jest OK.
    Jaro-alfa jaka masz firme i ile kilometrów już na nim zrobiłeś i czy jest wszystko ok?
    Ja chciałem wymienić ponieważ słysze ten dźwięk czasami jak mi zrobi dobicie przy zatrzymywaniu sie np. przed światłami

Doświadczony Użytkownik Awatar euro_tuned
    BMW
    F02 750Li xDrive
    Technics ma rację. Ja na płaskim daję samo P ale nawet na małym spadku to juz PARK. A co do P to po wrzuceniu go mnie w e65 zawsze auto kilka cm do przodu toczyło się.

Zaawansowany Użytkownik Awatar jaro_alfa
    BMW
    E65 730d
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    jaro-alfa z jakiej firmy kupiłeś ten łącznik ,że temat zamknąłeś w 250 złotych.
    Czy to ma sens kupować???? http://allegro.pl/przegub-walu-laczn...624929130.html
    Kupiłem Lemfordera. Ja kupuję części dzięki uprzejmości kolegi - po cenach netto :-)
    A o do jakości, to już się przekonałem przy zakupie gum stabilizatora. Kupiłem jakiś szajs i mam za swoje. Po pół roku luz w gumach około 1cm.

pzdr
    Ostatnio edytowane przez jaro_alfa ; 27-10-2013 o 09:24

Zaawansowany Użytkownik Awatar jaro_alfa
    BMW
    E65 730d
    Jaro-alfa jaka masz firme i ile kilometrów już na nim zrobiłeś i czy jest wszystko ok?
    Ja chciałem wymienić ponieważ słysze ten dźwięk czasami jak mi zrobi dobicie przy zatrzymywaniu sie np. przed światłami
    Jeśli robi Ci dobicie przy zatrzymywaniu, to masz nieźle wybity. Wymieniaj czym prędzej.
    Na nowym przegubie zrobiłem około 15 tys. (akurat wymiana zbiegła się z wymianą oleju, więc pamiętam) i nadal cisza.

Zaawansowany Użytkownik Awatar PaweliGosia
    BMW
    S8 D2, W221 S500
    Też mnie czeka wymiana tego łącznika wału. Dla "spokojności" kupuję zawsze Lemfordera. Teraz jest moda na firmy, które chwalą się "GERMANY" itd.
    HP to zwykły pakowacz i w życiu bym tego badziewia nie zamontował na wał do e65.

BMW
    BRAK
    Przy zmianie z D na R i odwrotnie jest totalna cisza. Fakt,że wtedy trzyma się nogę na hamulcu. Ja zawsze używam hamulca ręcznego,nawet jak staję na płaskim ( no może tylko wtedy z wyjątkami ) Słyszę tylko ten metaliczny dźwięk jak się zatrzymuje a asb czasami dobije jak to w tych modelach bywa. Postaram sie w tym tygodniu to wymienić. Czy trzeba tam wydechy rozkrecać, bo nie pamiętam jak to tam jest poskładane. Czasowo ile to mniej więcej zajmuje? 1h-2h ? Ładuję Lemfordera. Nie ma to tamto. Lepiej raz za 300pln niż dwa razy po 150pln a potem i tak 300pln i tak hehehe

Zaawansowany Użytkownik Awatar PaweliGosia
    BMW
    S8 D2, W221 S500

BMW
    BRAK

Dzięki PaweliGosia. Juz tak jak bym to wymienił ale fakt faktem w E46 to bułka z masłem w porównaniu do E65. Jest co kręcić.
    Czym się różnią te dwa łączniki (prócz ceny) skoro wymiary niby te same a droższy do polifta a tanszy do przedlifta
    http://allegro.pl/lacznik-walu-bmw-e...587961370.html
    http://allegro.pl/lacznik-walu-bmw-e...587961371.html
    Ostatnio edytowane przez miro ; 27-10-2013 o 19:54

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    MC1 z całym szacunkiem ale skąd Ty to wiesz co jaro-alfa wsadził do swojej bawary. Ja juz tam nie wiem w ogóle czy w tych czasach gdziekolwiek sie można spodziewać jakości jeżeli w nowej BMW jej nie ma to co dopiero w innych markach samochodów a już na pewno nie w częściach zamiennych. Hans pries to też made in germany i 12 miesięcy gwarancji. Wiec pytałem czy ktoś miał doświadczenie z łącznikiem z tej firmy. Jeżeli wytrzyma 50tyś km to jest OK.
    Widzisz Miro jakiś jasnowidz ze mnie chyba......:-) Po dalszych postach widzę że zrozumiałeś co i jak i nie muszę Ci tłumaczyć dlaczego Lemforder a nie "Made in germany" i HP. Zawsze używam Lemfordera do moich BMW i po wymianie zapomina się o danej części bo wytrzymałość jest naprawdę świetna.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    było: E38, MINI R50, jest: E65 FL
    Witam,
    Mam ten sam problem z metalicznym odgłosem przy włączaniu R lub D (odgłos jakby ktoś uderzał młoteczkiem w metalowa pusta rurkę), czasem jak jade bardzo wolno to gdy dodam gazy tez słyszę taki sam odgłos, byłem na przeglądzie technicznym i w zawieszeniu nic podobno nie widać, nie ma luzów, oddałem auto do swojego mechanika, ściągnął wał, nasmarował wieloklin, twierdzi że wymieniał przegub elastyczny (nr 2 z rysunku ze str1 wątku) wszystko poskładał. Po odebraniu samochodu słychać dalej ten odgłos, może nie tak często jak przed rozebraniem, ale dalej cos dźwięczy. Auto ma przejechane 290tys km i myślę ze może być to faktyczny przebieg, mechanik mówi ze czasem przy takim przebiegu już tak się dzieje... Gdzie jeszcze szukać przyczyny?