Poka¿ wyniki od 1 do 8 z 8

W±tek: Tygodnik motor ostatni klasyk bmw spore nie¶cis³o¶ci

Vip Vip Awatar kruger32
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Sk±d
    Bielsko

Tygodnik motor ostatni klasyk bmw spore nie¶cis³o¶ci

Witam
    Dorwa³em dzi¶ nowe wydanie "Motoru" z szerokim opisem BMW E38. Zauwa¿y³em du¿o nie¶cis³o¶ci lub niewiedzy autora artyku³u nt. g³ównie w kwestii dostêpnych wersji wyposa¿enia. W artykule autor twierdzi np. ¿e reflektory xenonowe wysz³y na wyposa¿enie auta w 2000 roku i by³y dostêpne w wersji V12, a jak wiadomo by³y montowane od 94' w ró¿nych wersjach wyposa¿enia. To samo dotyczy nawigacji pocz±wszy od MK1 z 94', autor twierdzi, ¿e od 2000r. Wiedz± nie popisa³ siê równie¿ w temacie Shadowline. Nie wiem te¿ sk±d autor zaczerpn±³ informacjê o producencie skrzyni biegów, poda³ General Motors zamiast ZF oraz twierdzenie-"im mocniejszy silnik, tylko szybciej pada skrzynia", a w rzeczywisto¶ci na skrzynie 5HP30 nie ma co narzekaæ. Opisuje równie¿ dostêpno¶æ aktywnego tempomatu w 750 iL z 99', a montowany by³ tylko w modelach z prze³omu 00/01. Jako najbardziej polecony poda³ motor 735, który wystêpowa³ do¶æ rzadko i poza ró¿nic± pojemno¶ci w 4.4 konstrukcja niczym siê nie ró¿ni. Równie¿ jako wprowadzenie Vanosa w 99' dla V8 jest nieprawdziwe.
    Wersje long wyposa¿one s± w hydraulikê, a nie pneumatykê tylnej osi. Ogólnie uwa¿am, ¿e autor powinien zasiêgn±æ informacji z tak bogatego ¼ród³a jakim jest 7er.pl. Wtedy tekst czyta³oby siê z wiêksz± satysfakcj±. Poza tym polecam :) Mi³o poczytaæ i mieæ przez chwilê banana na twarzy, ¿e z biegiem lat auto jakim jest E38 zaczyna byæ doceniane za ponadczasow± stylistykê i trwa³o¶æ.

Mi³ego czytania!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar BMW(Bóg Mia³ Wizjê)
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    E61...ex E34,E39,E38
    Sk±d
    FZ
    Temat ju¿ pojawi³ siê dzisiaj ale masz racjê-przyjemnie mieæ banana przy czytaniu,a jeszcze wiêkszego maj±c wiedzê lepsz± od podobno "dziennikarza motoryzacyjnego" tak jak opisa³e¶
    B-êdziesz M-óg³ W-yprzedzaæ

Vip Vip Awatar Thomsen1
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    728i
    Sk±d
    Zawiercie/Kielce

Ostatnie prawdziwe BMW

Czytali¶cie artyku³ o e 38 w ostatnim Motorze ? Trudno siê ze wszystkim w nim zgodziæ(zw³aszcza co do kalendarium wprowadzania dodatkowego wyposa¿enia) aczkolwiek ciekawostk± jest fakt ¿e jak wysz³o e 65 to e 38 zdro¿a³o(!).Generalnie ciekawa lektura.
    Ostatnio edytowane przez Thomsen1 ; 18-11-2012 o 19:48

Bêdziesz Mia³ W_ _ _ _ _ _ e

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar Peter1200
    Do³±czy³
    Dec 2011
    BMW
    E38 728iA, Ex: E34 525tds
    Sk±d
    Poznañ
    Dro¿a³o wyra¼nie zaraz po wstêpnych prezentacjach E65 w prasie. Czyta³em kiedy¶ na jakim¶ niemieckim forum, ¿e zrobi³o siê nagle t³oczno w salonach, poniewa¿ czê¶æ z osób powstrzymuj±cych siê z wymian±/zakupem auta do momentu pojawienia siê nowego modelu nagle dziwnie zmieni³a zdanie :D. Dzi¶ ju¿ wszystkim siê opatrzy³o "7er z plecakiem" i desk± jak z lincolna (bez urazy Panowie) ale wtedy to by³ pewien szok dla mi³o¶ników bawarek. Winowajca ju¿ nie pracuje dla koncernu ale czy wróci prawdziwe BMW? tego nie wiadomo...
    (Wszystko co napisa³em jest moim osobistym komentarzem i mam nadziejê, ¿e nikt nie poczuje siê ura¿ony.
    Nie ucierpia³y zwierz±tka, nie pracowa³y dzieci, nie wydziela³ siê CO2 itd itp...:D)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar grzechu4don
    Do³±czy³
    Jun 2011
    BMW
    E38 na gwincie w 20 calach
    Sk±d
    Bydgoszcz
    mam ten nr :D
    ogólnie pozytywnie pisz± o e38 z czego jestem zadowolony

Vip Vip Awatar Thomsen1
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    728i
    Sk±d
    Zawiercie/Kielce
    Cytat Zamieszczone przez Peter1200 Zobacz posta
    Dro¿a³o wyra¼nie zaraz po wstêpnych prezentacjach E65 w prasie. Czyta³em kiedy¶ na jakim¶ niemieckim forum, ¿e zrobi³o siê nagle t³oczno w salonach, poniewa¿ czê¶æ z osób powstrzymuj±cych siê z wymian±/zakupem auta do momentu pojawienia siê nowego modelu nagle dziwnie zmieni³a zdanie :D. Dzi¶ ju¿ wszystkim siê opatrzy³o "7er z plecakiem" i desk± jak z lincolna (bez urazy Panowie) ale wtedy to by³ pewien szok dla mi³o¶ników bawarek. Winowajca ju¿ nie pracuje dla koncernu ale czy wróci prawdziwe BMW? tego nie wiadomo...
    (Wszystko co napisa³em jest moim osobistym komentarzem i mam nadziejê, ¿e nikt nie poczuje siê ura¿ony.
    Nie ucierpia³y zwierz±tka, nie pracowa³y dzieci, nie wydziela³ siê CO2 itd itp...:D)
    My¶lê ¿e nie powróci teraz jest moda na downsizingowe wynalazki o programowanej trwa³o¶ci ,ech szkoda!

Bêdziesz Mia³ W_ _ _ _ _ _ e

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Hermesso
    Do³±czy³
    Apr 2012
    BMW
    ♥BMW♥
    Sk±d
    Warszawa
    Wrzuci³em JPGa z tym artyku³em, zapraszam do czytania :ksiazka:

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar grzegorz01081
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    e38 728i 1995
    Sk±d
    mr±gowo
    kurcze tylko diesle troszkê zszarga³y opinie hehe (bez urazy szanownych posiadaczy proszê oczywi¶cie) . ogólnie fajny artyku³ tylko zastanawia mnie dlaczego o opinie u¿ytkowników nie pytali nas :D

Podobne w±tki

1. klasyk
    Przez rodzinabmw w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 24-06-2011, 07:31
  2. Magazyn "Motor" nr 37/2009 artyku³ o BMW :)
    Przez Angus MacGyver w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 24-09-2009, 23:26
  3. BMW Festival UK - 16 Sierpieñ 2009 - Heritage Motor Centre -
    Przez FuBu w dziale Archiwum spotkañ 7er
    Odpowiedzi: 32
    Ostatni post / autor: 19-08-2009, 18:31

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów