Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 22

W±tek: Zablokowany baga¿nik e38 750i

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 750i
    Sk±d
    olkusz

Zablokowany baga¿nik e38 750i

Witam serdecznie, na wstepie chcia³em siê z Wami jeszcze raz przywitaæ. Wczoraj zakupi³em wymarzone BMW 750i z 99 roku. Niestety zakupi³em samochód z zatrza¶nietym baga¿nikiem. Wed³ug sprzedaj±cego kto¶ ogl±daj±cy auto zamkn±³ go na si³e nie wiedz±c ¿e jest doci±ganie. Naciskaj±c przycisc na pilocie lub obok rêcznego s³ychaæ jak mechanizm zamka pracuje lecz nie otwiera klapy, delikatnie tylko unosi lub opuscza maskê. Zwracam siê z gor±c± pro¶ba o pomoc w rozwi±zaniu tego problemu, podobno jest jaki¶ sposób na awaryjne otwarcie klapy bez demolowania samochodu. Przeszuka³em forum lecz nie znalaz³em odpowiedzi na mój problem. Moj samochód wyposa¿ony jest w "rêkaw na narty" je¿eli ma to jakie¶ znaczenie. Proszê o jak±kolwiek pomoc oraz podpowiedzi co mo¿na zrobiæ w takiej sytuacji. Je¿eli jest to jaka¶ "wiedza tajemna" prosi³bym o wiadomo¶æ na priv. Pozdrawiam gor±co i z góry dziêkujê za pomoc i zainteresowanie tematem.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar grabol
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    BMW e10 2002ti, e39, X5 4.8is
    Sk±d
    Warszawa / St.Mi³osna
    Je¿eli zamek krêci siê i unosi/opuszcza klapê to wówczas energicznie postaraj siê j± poderwaæ go góry.
    Jezeli to nie pomo¿e, zdemontuj worek na narty i d³ugim np prêtem z latark± jeste¶ w stanie odryglowaæ zapadke zamka od wewn±trz.

Vip Vip Awatar avecezarave
    Do³±czy³
    Feb 2010
    BMW
    E32 740iL `93
    Sk±d
    Miñsk Mazowiecki
    Blog
    27
    W E32 gdy kto¶ mocno zamknie klapê a mamy Soft Close wówczas musimy mocno wcisn±æ zamek baga¿nika do samego koñca i poci±gn±æ klapê do góry.
    [IMG]http://img408.imageshack.us/img408/1048/dsc0188v.jpg[/IMG 7er

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 750i
    Sk±d
    olkusz
    Cytat Zamieszczone przez grabol Zobacz posta
    Je¿eli zamek krêci siê i unosi/opuszcza klapê to wówczas energicznie postaraj siê j± poderwaæ go góry.
    Jezeli to nie pomo¿e, zdemontuj worek na narty i d³ugim np prêtem z latark± jeste¶ w stanie odryglowaæ zapadke zamka od wewn±trz.
    Witam, próbowa³em ju¿ energicznie podrywaæ i opuszczaæ klapê, niestety nic to nie daje. Spróbuje tak jak mówisz przez worek od nart. Czy jest tam jaki¶ widoczny "serwisowy" rygiel czy poprostu muszê tym prêtem grzebaæ w samym zamku? Ten mechanizm jest na wierzchu? S³ysza³em jeszcze o wierceniu dziury, ale nie chcia³bym rozmawiaæ o tym publicznie, je¿eli kto¶ mo¿e i ma wiedzê czy mo¿e ten sposób opisaæ na priv lub mail'a? Wiem ¿e to teraz wró¿enie z fusów ale ciekawi mnie czy zamek po takim domkniêciu jest sprawny czy trzeba go od razu wymieniæ, czy mo¿e wystarczy jaka¶ regulacja?

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez pablooo24 Zobacz posta
    Witam serdecznie, na wstepie chcia³em siê z Wami jeszcze raz przywitaæ. Wczoraj zakupi³em wymarzone BMW 750i z 99 roku. Niestety zakupi³em samochód z zatrza¶nietym baga¿nikiem. Wed³ug sprzedaj±cego kto¶ ogl±daj±cy auto zamkn±³ go na si³e nie wiedz±c ¿e jest doci±ganie. Naciskaj±c przycisc na pilocie lub obok rêcznego s³ychaæ jak mechanizm zamka pracuje lecz nie otwiera klapy, delikatnie tylko unosi lub opuscza maskê. Zwracam siê z gor±c± pro¶ba o pomoc w rozwi±zaniu tego problemu, podobno jest jaki¶ sposób na awaryjne otwarcie klapy bez demolowania samochodu. Przeszuka³em forum lecz nie znalaz³em odpowiedzi na mój problem. Moj samochód wyposa¿ony jest w "rêkaw na narty" je¿eli ma to jakie¶ znaczenie. Proszê o jak±kolwiek pomoc oraz podpowiedzi co mo¿na zrobiæ w takiej sytuacji. Je¿eli jest to jaka¶ "wiedza tajemna" prosi³bym o wiadomo¶æ na priv. Pozdrawiam gor±co i z góry dziêkujê za pomoc i zainteresowanie tematem.
    a powiedz nie ¶mierdzi torche z baga¿nika? ....bo jak stara beta 750 z zatrzasnietym bagaznikiem to pewnie trupy tam s± :D

moze to ci cos pomoze: http://tis.spaghetticoder.org/e38/ - wybierz swój model i w wyszukiwarke wpisz "lid" i poprzegl±daj sobie

...mi dzis mechnik oddaje po naprwie mechanizmow zamka i domykania klapy ..tez mi pad³o :p

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Próbowa³e¶ kluczykiem, przekrêciæ w lewo zamek? ;)
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 750i
    Sk±d
    olkusz
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    Próbowa³e¶ kluczykiem, przekrêciæ w lewo zamek? ;)
    Tak, to pierwsze co zrobi³em ;) W lewo do oporu. Nic to niestety nie daje :(

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    e38 740iL
    Sk±d
    Sanok
    Ja jestem z Krakowa jak Chcesz to wpadnij do mnie i co¶ razem wymy¶limy albo przynajmniej zobaczysz sobie u mnie jak dzia³a ten zamek od klapy bo te¿ mam doci±ganie i przynajmniej bêdziesz wiedzia³ co i gdzie próbowaæ szturaæ od strony wewnêtrznej.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez pablooo24 Zobacz posta
    Tak, to pierwsze co zrobi³em ;) W lewo do oporu. Nic to niestety nie daje :(
    ...mo¿e jednak nie trupy w tym baga¿niku tylko jeden pó³ ¿ywy i trzyma klapê od ¶rodka bo my¶li ¿e to przystanek las i bêd± mu kazaæ kopaæ ;-)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 750i
    Sk±d
    olkusz
    Cytat Zamieszczone przez zuczek09 Zobacz posta
    Ja jestem z Krakowa jak Chcesz to wpadnij do mnie i co¶ razem wymy¶limy albo przynajmniej zobaczysz sobie u mnie jak dzia³a ten zamek od klapy bo te¿ mam doci±ganie i przynajmniej bêdziesz wiedzia³ co i gdzie próbowaæ szturaæ od strony wewnêtrznej.
    Dziêki wielkie za propozycje :) Jutro bêdê walczy³ z baga¿nikiem bo w tygodniu kompletny brak czasu. Je¿eli nie zdo³am go otworzyæ to bêdê siê z Tob± kontaktowa³ :) Jeszcze raz dziêki za chêæ pomocy ;
    )

Podobne w±tki

1. Bezpieczny baga¿nik w E38 - jak to zrobic?
    Przez hatecraft w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 27-01-2012, 07:27
  2. [ pozostale] Zablokowany telefon-e38
    Przez phdream w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 05-01-2012, 11:33
  3. Tarcze i klocki hamulcowe z E32 750i do E38 750i
    Przez deim-s w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 10-01-2011, 18:35
  4. Zablokowany baga¿nik ??