weź wiadro - jak za dużo pociągniesz :) aaa i nie pal
weź wiadro - jak za dużo pociągniesz :) aaa i nie pal
Jak by to pomogło to bym był chyba najszczęśliwszym facetem na świecieZamieszczone przez Neuf
mam na maksa nadzieje ze to pomoże bo teraz tylko pozostaje mi mieć nadzieje.
Wasze posty bardzo optymistycznie nastawiły mnie do sprawy
jutro zaczynam walczyć z tematem .
Biorąc pod uwagę ten straszny hałas dobiegający gdzieś z prawej strony silnika to wydaje mi sie ze spuszczenie paliwa za wiele nie pomoże aczkolwiek będzie to pierwsza operacja jaka wykonam doprowadzając serce do świetności .
powiem ci ,że słomką ze zbiornika ciężko się odciąga - dlatego proponuję wyciągać pompę paliwa i szklanką ze środka to wyjmować - i nie słuchaj żadnego tumana co zaproponuje abyś wyciągnął jakiś przewodzik i zapłonem machał by to pompa paliwa wywaliła ... szkoda życia i pompki ....
Zgadza sie kolego będę musiał trzymać rękę na pulsie i brać poprawkę na takich tumanów (domorosłych mechaników) a takich na warami i mazurach nie brakuje .Zamieszczone przez Neuf
byc moze to wina paliwa...
takze moga byc to wtryski...
pompa...
ciezko powiedziec...
ale tankujac paliwo po znajomosci lub stacji nieznanej jakosc ryzykujemy bardzo wiele..moja rada na paliwie nie oszczedzac!! te silniki sa bardzo uczulone na kiepskie paliwo ale napewno lepsze niz mercedesa CDI.. ale nie mozna lac jakiegos gowna.. tak jak powiedzialem..to sa mocne silniki ( wedlug mnie najlepszy silnik diesla - bmw ) ale trzeba dobrze je odrzywiac!!
Dokładnie zatankowałem pierwszy raz takie coś miało być dobre zapłaciłem za nie tyle co na normalnej pompie i lipa .Człowiek płaci cholerne pieniądze za gnojówę ładnie nazywana w Polsce olejem napędowym paranoja !Zamieszczone przez 7ka
Wspaniale wspominam czasy kiedy kupiłem moja 730 miała pełen bak niemieckiego paliwa aż chciało sie wcisnąć pedał gazu . W obecnej sytuacji jade z dusza na ramieniu i boje sie depnąć zęby moim oczom nie ukazał sie wal korbowy wystający z błotnika
A ja podrzuce z innej beczki.
Skoro halas z prawej strony, kopcenie i brak mocy. Panowie...
Zdejmij prosze to duze czarne plastikowe kolanko ktore idzie od przeplywomierza w dol (na dwie srobki ampul 5mm) - wyszarpuje sie i bedziesz mial wirnik turbo na wierzchu. Zlap palcami za wirnik i zobacz czy po prostu turbo sie nie rozlecialo. Stawiam na 95% tym bardziej ze piszesz ze jechales szybciej.
To nie jest rzadki przypadek. Wczoraj w E39 tez zdiagnozowalem i klient robi. W ASO turbo sie wymienia. Ty (mam nadzieje) naprawisz. W razie klopotow ze znalezieniem warsztatu naprawiajacego - napisz.
Najpierw - poruszaj wirnikiem turbo i wstrzymaj sie z odsysaniem paliwa.
Dawaj znac jak postepy
Pozdrawiam
Zamieszczone przez sylwek7
Wielkie dzięki za kolejna diagnozę będę informował na bieżąco postępy w stawianiu silnika na nogi .
Jeszcze raz wielkie dzięki
Wielkie dzięki za kolejna diagnozę będę informował na bieżąco postępy w stawianiu silnika na nogi .
Jeszcze raz wielkie dzięki
Witam ponowni wstępna diagnoza mechanika jaka dziś usłyszałem to pogięte zawory chcą bebeszyć silnik i planować głowice trochę powiało grozą jak to usłyszałem .......Postaram sie dostarczyć go do ASO....
pamietaj ze wszystko jest do zrobienia ;)
a w razie co mozna zrobic SWAPA ;)