Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: [mechanika] NIEPRZYJEMNE ODGLOSY Z SERDUSZKA 730D

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    weź wiadro - jak za dużo pociągniesz :) aaa i nie pal

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d
    Cytat Zamieszczone przez Neuf
    weź wiadro - jak za dużo pociągniesz :) aaa i nie pal
    Jak by to pomogło to bym był chyba najszczęśliwszym facetem na świecie
    mam na maksa nadzieje ze to pomoże bo teraz tylko pozostaje mi mieć nadzieje.
    Wasze posty bardzo optymistycznie nastawiły mnie do sprawy
    jutro zaczynam walczyć z tematem .
    Biorąc pod uwagę ten straszny hałas dobiegający gdzieś z prawej strony silnika to wydaje mi sie ze spuszczenie paliwa za wiele nie pomoże aczkolwiek będzie to pierwsza operacja jaka wykonam doprowadzając serce do świetności .

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    powiem ci ,że słomką ze zbiornika ciężko się odciąga - dlatego proponuję wyciągać pompę paliwa i szklanką ze środka to wyjmować - i nie słuchaj żadnego tumana co zaproponuje abyś wyciągnął jakiś przewodzik i zapłonem machał by to pompa paliwa wywaliła ... szkoda życia i pompki ....

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d
    Cytat Zamieszczone przez Neuf
    powiem ci ,że słomką ze zbiornika ciężko się odciąga - dlatego proponuję wyciągać pompę paliwa i szklanką ze środka to wyjmować - i nie słuchaj żadnego tumana co zaproponuje abyś wyciągnął jakiś przewodzik i zapłonem machał by to pompa paliwa wywaliła ... szkoda życia i pompki ....
    Zgadza sie kolego będę musiał trzymać rękę na pulsie i brać poprawkę na takich tumanów (domorosłych mechaników) a takich na warami i mazurach nie brakuje .

7ka
    Gość
    byc moze to wina paliwa...

takze moga byc to wtryski...

pompa...

ciezko powiedziec...

ale tankujac paliwo po znajomosci lub stacji nieznanej jakosc ryzykujemy bardzo wiele..moja rada na paliwie nie oszczedzac!! te silniki sa bardzo uczulone na kiepskie paliwo ale napewno lepsze niz mercedesa CDI.. ale nie mozna lac jakiegos gowna.. tak jak powiedzialem..to sa mocne silniki ( wedlug mnie najlepszy silnik diesla - bmw ) ale trzeba dobrze je odrzywiac!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d
    Cytat Zamieszczone przez 7ka

ale tankujac paliwo po znajomosci lub stacji nieznanej jakosc ryzykujemy bardzo wiele..moja rada na paliwie nie oszczedzac!! te silniki sa bardzo uczulone na kiepskie paliwo ale napewno lepsze niz mercedesa CDI.. ale nie mozna lac jakiegos gowna.. tak jak powiedzialem..to sa mocne silniki ( wedlug mnie najlepszy silnik diesla - bmw ) ale trzeba dobrze je odrzywiac!!
    Dokładnie zatankowałem pierwszy raz takie coś miało być dobre zapłaciłem za nie tyle co na normalnej pompie i lipa .Człowiek płaci cholerne pieniądze za gnojówę ładnie nazywana w Polsce olejem napędowym paranoja !

Wspaniale wspominam czasy kiedy kupiłem moja 730 miała pełen bak niemieckiego paliwa aż chciało sie wcisnąć pedał gazu . W obecnej sytuacji jade z dusza na ramieniu i boje sie depnąć zęby moim oczom nie ukazał sie wal korbowy wystający z błotnika

A ja podrzuce z innej beczki.
    Skoro halas z prawej strony, kopcenie i brak mocy. Panowie...
    Zdejmij prosze to duze czarne plastikowe kolanko ktore idzie od przeplywomierza w dol (na dwie srobki ampul 5mm) - wyszarpuje sie i bedziesz mial wirnik turbo na wierzchu. Zlap palcami za wirnik i zobacz czy po prostu turbo sie nie rozlecialo. Stawiam na 95% tym bardziej ze piszesz ze jechales szybciej.
    To nie jest rzadki przypadek. Wczoraj w E39 tez zdiagnozowalem i klient robi. W ASO turbo sie wymienia. Ty (mam nadzieje) naprawisz. W razie klopotow ze znalezieniem warsztatu naprawiajacego - napisz.
    Najpierw - poruszaj wirnikiem turbo i wstrzymaj sie z odsysaniem paliwa.

Dawaj znac jak postepy
    Pozdrawiam

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    A ja podrzuce z innej beczki.
    Skoro halas z prawej strony, kopcenie i brak mocy. Panowie...
    Zdejmij prosze to duze czarne plastikowe kolanko ktore idzie od przeplywomierza w dol (na dwie srobki ampul 5mm) - wyszarpuje sie i bedziesz mial wirnik turbo na wierzchu. Zlap palcami za wirnik i zobacz czy po prostu turbo sie nie rozlecialo. Stawiam na 95% tym bardziej ze piszesz ze jechales szybciej.
    To nie jest rzadki przypadek. Wczoraj w E39 tez zdiagnozowalem i klient robi. W ASO turbo sie wymienia. Ty (mam nadzieje) naprawisz. W razie klopotow ze znalezieniem warsztatu naprawiajacego - napisz.
    Najpierw - poruszaj wirnikiem turbo i wstrzymaj sie z odsysaniem paliwa.

Dawaj znac jak postepy
    Pozdrawiam

Wielkie dzięki za kolejna diagnozę będę informował na bieżąco postępy w stawianiu silnika na nogi .
    Jeszcze raz wielkie dzięki

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d
    Wielkie dzięki za kolejna diagnozę będę informował na bieżąco postępy w stawianiu silnika na nogi .
    Jeszcze raz wielkie dzięki

Witam ponowni wstępna diagnoza mechanika jaka dziś usłyszałem to pogięte zawory chcą bebeszyć silnik i planować głowice trochę powiało grozą jak to usłyszałem .......Postaram sie dostarczyć go do ASO....

7ka
    Gość
    pamietaj ze wszystko jest do zrobienia ;)

a w razie co mozna zrobic SWAPA ;)

Uprawnienia umieszczania postów