-
Banned
Dzisiaj w dalszym ciagu kontrolka cisnienia oleju rzarzy się i pyłga w sposób jakby było gdzies przerwanie na obwodzie, wykręciłem czyjnik oleju ten obok puszki z filtrem oleju i okazało sie że jest to ten z miernikiem ciśnienia na 2 piny a oferowane w sklepach czujniki sa na 1 pin tzn tylko zwykłe niby do 2.8 i powiedziano mi że do mojego nie ma w sprzedaży???? mój troche sie różni od tamtego chociażby wysokościa i pinem - wtyczka ta sama ale wkręcając ten od 2.8 nie pali się wogóle kontrolka. Kolega wziął "wykałaczke" (tak - dobrze słyszycie) wykałaczkę i rozruszał ten stary mój czujnik wciskając ja w dziurkę, na podłączonym reagował czujniku lecz wykręconym z obiegu (próba na sucho wciskając wykałaczkę w dziurę - taka badziewiana próba ciśnienia) reagowała kontrolka na desce prawidłowo, odziwo po wkreceniu po tym niby przeczyszczeniu przez cały dzień tylko 2 razy na pare sekund mi się ciśnienie lekko zarzarzyło wiec może to i trafna diagnoza że ten czujnik padł. Ponadto ja stawiałem na to że gdzieś kabelek jest przerwany który doprowadza kostkę do tego czyjnika lecz teraz obstawiam że to ten czujnik co wy na to??? Aha i gdzie dostanę oryginalny filtr oleju do 3.5 V8 bo z filtrona i bosha jak już wspomniałem różni się trochę od tego co wyciągnąłem przy wymianie, różnica jest nie wielka ale może cos to robi??? wszędzie w sklepach dają mi ten sam który jest inny od tego co wyciągnąłem.
Uprawnienia umieszczania postów