Witam!
Marką BMW interesuję się już od kilkunastu lat. Na początku było E36 318i, teraz jest E46 328i, E21 320, a od tego roku dołączyło moje pierwsze 7er - model E23 745iA. :p Auto wyszukałem sobie w Szwecji na jednej z tamtejszych stron. Sam zakup auta to baaardzo długa historia i nie będę ją Was zanudzał, w każdym razie po ponad pół roku "męczenia" właściciela (dokładnie w lipcu tego roku) auto w końcu stanęło u mnie na podwórku.
Auto wyprodukowano w kwietniu 1986 roku, wersja na Szwecję, chociaż większych różnic z "normalną" nie zauważyłem. Historia udokumentowana książką serwisową i licznymi rachunkami za przeprowadzane naprawy, Jestem trzecim właścicielem auta w ogóle i pierwszym w Polsce.
Auto jest wyposażone w elektrycznie sterowane szyb przód i tył, elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka, elektrycznie sterowane i podgrzewane przednie fotele z pamięcią, elektrycznie sterowane i podgrzewane tylne fotele, elektrycznie sterowany szklany szyberdach, centralny zamek, drewniane wykończenie wnętrza, komputer pokładowy, check control, wspomaganie kierownicy, ABS, klimatyzacja, wycieraczki przednich reflektorów, halogeny, felgi aluminiowe 17", skórzana kierownica, szyby atermiczne, beżowa skórzana tapicerka (perlbeige 0206), dywaniki welurowe, skrzynia 4-biegowy automat, elektrohydrauliczne tylne zawieszenie, oryginalny hak (na razie zdemontowany), alarm.
Większość z tego wyposażenia potwierdza VIN:
Numer podwozia WBAFJ910X08753186
Kod typu 6991
Typ 745 I (EUR)
Typoszereg E E23 ()
Seria 7
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M30
Pojemność skokowa 3.50
Moc 0
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor DELPHIN METALLIC (184)
Tapicerka (0206)
Data prod. 1986-04-17
Wyposażenie
S314A FRONTSCHEIBENWASCHDUESEN BEHEIZT Lusterko zewn. /Zamek kier. podgrz.
S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny
S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny
S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią
S460A KOMFORTSITZE IM FOND, ELEKTRISCH Regulacja fotela tylna elektryczna
S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S496A SITZHEIZUNG FUER FONDSITZE Podgrzewanie fotela tylne
S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna
S816 Schweden-Ausfuehrung
S850A ZUSAETZL. TANKFUELLUNG EXPORT Dodatkowe napełnienie zbiorn. na eksport
S979 VELOURS-FUSSMATTEN VORN UND HI
Kilka fotek niedługo po sprowadzeniu