A ja proponuje zerwać foilię z wszystkich szyb bo z samymi tylnymi ciemnymi kojarzy mi się z autem margaryniarzy z lat 90tych...u mnie w E32 szyby sa przyciemnione wszystkie...oprócz czołowej oczywiście...tak już kupiłem i było to przyciemniane w Niemczech...z tą tylko róznicą,że przednie są ciut jaśniejsze...nigdy nie miałem z tego powodu problemów na przeglądzie ani gdy zatrzymała mnie policja...szczerze mówiąc podwójne szyby mają fajny odcień,taki trochę lustrzany tak,że szczerze mówiąc nie zależy mi na tej folii i powiedzialem sobie,że gdy tylko pojawi sie z tym jakiś problem to zerwę je wszystkie...fakt,że folia na szybach w mojej 740iL nie jest bardzo ciemna,może dlatego nigdy nie mialem problemów...a wygląda to tak...dodam tylko,że komentarze na temat źle dobranego koloru na drzwiach juz były,tak już kupiłem
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowane przez arturo193 ; 09-11-2012 o 22:14
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
No i wszystko jasne i oczywiste, zgadzam sie i po prostu usune folie, po problemie ;)
Dziekuje i pozdrawiam :)
usun ze wszystkich szyb, tak jak ktos wczesniej wspominal sam tyl wyglada strasznie buraczano. a na tyl zafunduj sobie roletki - kosztowna dosc sprawa, ale dzialanie i wyglad 100 przebije te przyciemniane szyby.
Roletki juz w niej sa, takze polowa sukcesu :)
podmieniać szyby na czas przeglądu????....... no tego jeszcze nie słyszałem....
Wtedy diagnosta powinen odmowić podbicia przeglądu, w samochód ma być sprawny - tzn maja być sprawne wszystkie seryjne układy.
Miło będzie z jego strony jeśli odmówi przed pobraniem opłaty za przegląd. Może też dokonać całego przeglądu auta, skasować należną kwotę i poinformować kierowcę o znalezionej usterce w samochodzie (niedziałające sterowanie szybami) która nie pozwala na "podbicie przeglądu" czyli stwierdzenie, że samochód jest sprawny i nadaje się do eksploatacji na drogach publicznych.
Pozdrawiam
Koko
I may make You feel, but I can't make You think...
"Make the suspension adjustable and they will adjust it wrong - look what they can do to a Weber carburetor in just a few moments of stupidity with a screwdriver" - Colin Chapman
Zrywaj folię, zakładaj podwójne szyby i będzie gitara ;)
Miałem ciemne szyby w mojej poprzedniej e36 328i i powiem szczerze, że przez 2 lata ani razu policja się do tego nie przyczepią a zatrzymywali mnie z 3-4 razy..z uwagi na to , że przegląd wypadał mi w czerwcu zawsze podjeżdżałem z szybami opuszczonymi na dół i ani razu się diagności nie przyczepili;p
teraz zauważyłem..sory za odkop;p