Wyświetla wymianę okładzin ale ostatnio wymieniałem koła i dokładnie obejrzałem hamulce. Moim zdaniem są ok. Okładziny dość grube, więc o co chodzi?
Wyświetla wymianę okładzin ale ostatnio wymieniałem koła i dokładnie obejrzałem hamulce. Moim zdaniem są ok. Okładziny dość grube, więc o co chodzi?
Ostatnio edytowane przez arturkkk ; 08-11-2012 o 21:49
Zapomniałem napisać, że czujniki wyglądają dobrze. Poza tym zdarza się, że dzień czasu nic się nie wyświetla o potem od nowa. Telepało też przodem w zakresie 70 do 90 km/h ale po wymianie wahaczy problem ustał. Może to popierdułka ale cholera mnie bierze gdy mam w aucie jakąś niesprawność.
Miałem podobny problem i wystarczyło podciągnąć pedał od hamulca ręcznego wyżej. Przy nim jest taki czujnik i wystarczy że tylko on troszkę się opuści styka się z czujnikiem i właśnie wyskakuje ten błąd :p
Spróbuję z ręcznym. Obawiam się tylko, ponieważ ręczny łapie dość wysoko, że jeśli go podciągnę to czy po dociążeniu samochodu(szczególnie bagażnika) nie będzie samoczynnie hamował.
Potwierdzam takie same rozwiązanie jak wyżej. Chodzi o hamulec ręczny.
Sprawdź też kabelki idące do czujnika. Ja miałem je naderwane i czasem pokazywał mi się też taki komunikat.
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
Pogrzebałem przy ręcznym. Porozpinałem, poczyściłem i drugi dzień zero komunikatów. Zdaje się, że o to chodziło. Dzięki.