Siemka. Starałem się zresetować kompa zarówno zworką jak i odłączeniem Aku - iskry dalej brak . Chyba będzie musiał ktoś podjechać z kompem . JA pomysłów dalej nie mam
Siemka. Starałem się zresetować kompa zarówno zworką jak i odłączeniem Aku - iskry dalej brak . Chyba będzie musiał ktoś podjechać z kompem . JA pomysłów dalej nie mam
Hej Kubosch rozmawialiśmy już o tym. Są dwa powody nieodpalania M70 po lifcie, brak sygnału z czujników położenia wału korbowego oraz brak sygnału z impulsatorów. Sprawdź obie rzeczy, czujnik wału rezystancja około 480 Ohmów, impulsatory zwarcie, bo to trzy zwoje na rdzeniu. Może wpiąłeś źle w gniazda, pamiętaj, że lewa strona nie jest odbiciem lustrzanym prawej, gniazdo czujnika wału po jednej stronie jest na dole, a po drugiej na górze, impulsatory analogicznie odwrócone, a wtyczki i gniazda takie same. Musiałeś raczej tu zamienić, bo inaczej trudno żeby obie strony nie odpalały.
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 08-11-2012 o 20:32
pozdrawiam Bartek
Z tego co czytałem w Bentely'u to po stronie pasażera - patrząc od przodu na górze podłączony jest czujnik wału a na dole impulsator , po stronie kierowcy na górze również czujnik położenia wału a na dole impulsator .
Czyli jest inaczej ... hmmm... pojadę zaraz i sprawdzę
Jeżeli tak jest napisane to jest to kolejny błąd w tej książce. Podejrzewam, że masz wszystko dokładnie na krzyż i dlatego nie pali.
EDIT: mocno się wysiliłem intelektualnie i sobie przypomniałem, jest tak
od kierowcy góra impulsator, dół wał
pasażer góra wał, dół impulsator
ale to by znaczyło, że strona pasażera powinna odpalić...
Może jak wymieniłeś ten czujnik wału to zostawiłeś za dużą przerwę od koła...
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 08-11-2012 o 20:45
pozdrawiam Bartek
no to miałem źle .... lece do niuni :) Dzięki TTROL :)
Mogłeś jeszcze zamienić stronami lewą z prawą tak mi teraz przyszło do głowy.
pozdrawiam Bartek
Sprawdzę i tak i tak :)
Ogólnie padł mi aku :P a Twingo 1.2 z kabli nie dało rady odpalić jej :( . Oczywiście po podłączeniu czujnika w dobre miejsce samochód inaczej się zachowuje . Na cewce już jest napięcie , a nie było - niestety iskry jak nie było tak nie ma .
Właśnie się ładuje aku więc jutro ogarnę temat i dam znać - jestem już dobrej myśli :)