Spokojnie...ja w swojej 740 wymieniałem olej też gdy zaczęła szarpać i przeciągać...po przepłukaniu skrzyni i wymianie oleju skrzynia chodzi dobrze...dodam,że olej był może nie czarny ale bardzo ciemny.Pozdrawiam.
Spokojnie...ja w swojej 740 wymieniałem olej też gdy zaczęła szarpać i przeciągać...po przepłukaniu skrzyni i wymianie oleju skrzynia chodzi dobrze...dodam,że olej był może nie czarny ale bardzo ciemny.Pozdrawiam.
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
a ile do niej wejdzie oleju? Bo pytałem na innym poscie ale nikt mi nie odpowiedzial.
Jak sprawdzam auto po numerze vin na stronie http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi to pisze ze wchodzi 13,5 litra? możliwe?
Panowie to co teraz napisze może się wam wydać śmieszne ale prawdziwe-ten środek czyni cuda jest drogi ale warto,sprawdzone osobiście u mojego znajomego-skrzynia mu szarpała nieraz nie chciała zredukować lub wyżej wrzucić bieg-za remont a dokładnie przepłukanie skrzyni zawołali 1200zł,poleciłem koledze ten środek bilsteina,wlał go do skrzyni zgodnie z proporcją i po przejechaniu 15 km skrzynia zaczęła pracować idealnie,na pewno nie długo też zastosuje ten środek bo po zmianie oleju i filtra moja skrzynia 5hp30 też zaczęła gorzej pracować,poczytajcie komentarze tego środka na tej aukcji to naprawdę działa-dzwoniłem do gościa i jest to amerykański patent na tańszy serwis bo tam większość automatów jest-jeżeli skrzynia jest uszkodzona już mechanicznie to wiadomo że cudów nie ma-ten środek rozpuszcza całkowicie wszystkie syfy przez które tylko i wyłącznie skrzynie się zaczynają psuć od szarpnięć itd.,poruszyłem już kiedyś temat na forum ale każdy myśli że to jakiś moto-doktor po którym rozsypie się skrzynia,z ręką na sercu i ku nawet mojemu zdziwieniu automat śmiga jak ta lala -oto magiczny środek-http://allegro.pl/automatyczna-skrzynia-szarpie-wlej-bilstein-i2756771182.html
sławomir
OK, rozpuszcza osady, ale nie naprawi uszkodzonych rolek w łożysku oporowym kosza, ani nie zniweluje wytarć na regulatorze ciśnienia.
Nie naprawi też zniszczonego uszczelnienia na tłoku.
Taki środek może "regenerować" gumę, przez co uszczelnienia puchną i zaczynają być "szczelne".
Dzięki temu łatwiej będzie sprzedać samochód, bo skrzynia będzie pracowała płynnie i bez szarpnięć.
A po roku-dwóch może zdarzyć się poważna awaria - nie z winy "tego środka", tylko dużego zużycia skrzyni, które byo zamaskowane.
A BTW: dlaczego firma BILSTEIN (produkująca amortyzatory) nie ma "tego środka" na swoich stronach WWW?
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
a widziałes ma stronie MONROE klocki hamulcowe?
sławomir
spokojnie ja tez ....i nie pomoglo (skonczylo sie skomplikowana naprawa :P ) ..czyli nie wiadomo, ale warto olej wymienic :P
...byle nie w SAMKO - tam szef/wlasciciel? swego czasu powiedzial mi ze to juz jest stare auto (mialo 6-7lat) i nie pwinno sie nim juz jezdzic szybciej niz 100-120km/h![]()