Wpadł mi pomysł na luźny temat... porównanie e65/66 do audi A8 D3. Konkurencyjne samochody:)
Macie doświadczenia, spostrzeżenia, porównania (awaryjność, komfort wyposażenie, wyciszenie, bajery itd) - w czym jest który lepszy i dlaczego E65:)
Wpadł mi pomysł na luźny temat... porównanie e65/66 do audi A8 D3. Konkurencyjne samochody:)
Macie doświadczenia, spostrzeżenia, porównania (awaryjność, komfort wyposażenie, wyciszenie, bajery itd) - w czym jest który lepszy i dlaczego E65:)
było już nie raz nie dwa ;)
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
jak toooo.... :(
A8 D3 ładniejsze od 7mki przed liftem. Po lifcie oba są ładne :)
facebook.com/djbinek
chomikuj.pl/djbinek
sprint pomiędzy 745 a a8 4.2 według parametrów katalogowych dla a8 .
A8 quatro czyli na mokrym e65 745 nie pojedzie tak jak a8... :(
Sprawdzał ktoś w realu?
Panowie odgrzewam kotleta bo dla mnie sprawa bardzo ważna:
od pewnego czasu rozglądałem się za autem i w grę wchodził model a8 d3 4,2 MPI 2005-06r. jednak mam do kupienia bogato wyposażone e65 750 z 2005r i mam teraz dylemat. Chodzi mi o opinię użytkowników, którzy mieli do czynienia z oboma autami- i wypowiedzą się obiektywnie na temat eksploatacji, kosztów i tego typu rzeczy.
Ze swojej strony bardziej podoba mi się audi i kusi napęd quattro, jednak musiałbym szukać na allegro i nie wiadomo co za rodzynek się trafi ( już jeden egzemplarz TIP TOP brałem na serwis i wróciłem z niczym) Z drugiej strony to e65 jest serwisowane,zadbane,jezdzi nim jakiś prezes lub coś w tym stylu. Na razie mam tylko fotki i nr VIN ale jeśli coś to jadę na serwis go prześwietlić.
Proszę o opinie na temat obu aut bo muszę podjąć decyzję ( stronniczym posiadaczom BMW dziękuję - sam jestem fanem tej marki i jedno BMW i tak stoi w garażu)
W codziennej jeździe różnic nie będzie za dużych i ja wybrał bym jednak e65
Natomiast jak np lubisz wypady w góry itd i robisz to regularnie to napęd quattro może być in plus
Należy też pamiętać o tym że Audi ma bardziej skomplikowane zawieszenia i koszt ich napraw jest nieporównywalny do Bmw
Poszukaj wątku o obu pojazdach bo pisaliśmy już w takim temacie dość sporo
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
W góry jeżdżę rzadko a jakby co to mam jeszcze e70,myślałem że zawieszenie BMW będzie droższe niż Audi ( w tym egzemplarzu który mam na oku jest pneumatyka)
Tu masz kilka podobnych tematów
http://7er.pl/showthread.php/34604-A...highlight=audi
mam nadzieje że to ułatwi podejmowanie ostatecznych decyzji
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Dzięki za odp.będzie ciężko z wyborem ale coś będę musiał wybrać.