Cytat Zamieszczone przez wyczyn Zobacz posta
Druga sprawa od dłuzszego czasu silnik wytwarza mi strasznie wysokie cisnienie w przewodach plynu chłodniczego. Jezeli jade w trasie jest wszystko OK gorzej sie dzieje jak jezdze po miescie i silnik nie dostaje powietrza zeby sie chłodzić tylko trzyma wysoką temperature gruby przewód idacy od chłodnicy robi sie strasznie gorący i twardy jak kamień juz raz mi pękł wymieniłem i jezeli jezdze po miescie spuszczam cisnienie srubką ze zbiorniczka wyrownawczego wtedy przewod zrobi sie znowu miekki ale na chwile...
Kolego sprawdź sobie korek zbiorniczka wyrównawczego, ponieważ on powinien wyrównywać ciśnienie. Układ masz dobrze odpowietrzony? Pęknięta uszczelka pod głowicą może wytworzyć większe ciśnienie, ale powinieneś mieć wtedy odwrotnie ( w trasie węże twarde, bo silnik ma większe obroty i wdmuc***e więcej powietrza ). Nie ubywa Ci płynu? Może masz gdzieś mini nieszczelność, układ będzie się zapowietrzał co trochę. Kolejny pomysł to zapchana chłodnica ( i to mi najbardziej pasuje ). Przy dużych obrotach pompa więcej płynu przetłacza przez chłodnicę ( większe ciśnienie ). Na mieście masz mniejsze obroty, płyn ciężko przepływa przez chłodnicę i puchnie wąż. Takie moje koncepcje.