Witam, poniewa¿ nie daje mi to spokoju, postanowi³em napisaæ. Czy kto¶ spotka³ siê z usterk± brzêczenia pojawiaj±cego siê przy prêdko¶ciach powy¿ej 110 km/h, dobiega ono tak jakby z podszybia od strony kierowcy. Jest to takie g³o¶ne brzêczenie/buczenie, które ZAWSZE znika na jakie¶ 10 do 20. minut po w³±czeniu kilku cykli wycieraczek. W zasadzie mam tak od dawna, ale ostatnio siê wreszcie wkurzy³em. Potem pojawia siê znowu i tak w kó³ko, jest na tyle g³o¶ne, ¿e wtedy w aucie w zasadzie nie s³ychaæ nic innego, zag³usza wiatr, silnik oraz toczenie siê opon.
Oczywi¶cie mam docisk progresywny, który w³a¶nie siê w³±cza powy¿ej tych 100 km/h, zmianê si³y docisku wyra¼nie s³ychaæ przy tej prêdko¶ci poprzez brzêcz±cy przez parê sekund silnik.
Tak sobie my¶lê, ¿e to mo¿e ten docisk, zawsze mo¿na wyj±æ od niego przeka¼nik.
Jednak¿e mi siê wydaje, ¿e to jakie¶ wibracje przechodz±ce na ramiona uk³adu sterowania wycieraczek oraz pó¼niej na ¶cianê grodziow±.
Zanim siê za to porz±dnie wezmê wymieniaj±c uk³ad sterowania wycieraczkami, który ma ju¿ trochê luzu, chcia³bym poznaæ Wasze refleksje na ten temat. Mo¿e kto¶ to przerabia³.

Odpowiedz z cytatem