Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: opony zimowe 205/60R16 do e38 nadadzą się?

Początkujący Użytkownik Awatar doman
    BMW
    730 V8

opony zimowe 205/60R16 do e38 nadadzą się?

Witam,
    pytanie jak w temacie bo nie mogę znaleśc informacji dla opon z takim profilem.

Pozdrawam

Vip Vip Awatar sebobass
    BMW
    e66 750Li
    te opony będą sporo za małe

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez doman Zobacz posta
    Witam,
    pytanie jak w temacie bo nie mogę znaleśc informacji dla opon z takim profilem.

Pozdrawam
    Do e39 owszem ale do E38 nie
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

BMW
    730 V8
    Bardzo dziękuje za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie : czy opony które są opisane ze nadają sie do SUV czy dostawczych nadają sie do osobowek?
    Ostatnio edytowane przez doman ; 27-10-2012 o 00:39

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i 1999r
    Powiem ci tak, 205 założysz jasne. Ale będzie naciągnięta, co wpłynie na jej gigantycznie szybkie zużycie lub skończy się balonem.
    Najmniejsza na katalogowa opona to 225/55/16 ja z racji super okazji taki laczek zafundowałem sobie na tył a na przód 215/65/16, nie szaleje więc będzie ok a kupiłem nowe po 150 zł/szt. Zasadniczo jest zwolennikiem polecenia ci opon bieżnikowanych. Np ja właśnie takie kupiłem w tak zwanej klasie B (coś tam źle odbite itp i są tańsze, bo takie niby pełnowartościowe kosztują 210 zł tylko dla tego że np dobrze odbił się jakiś napis). Obecnie bieżniki to nie to co kiedyś. Otrzymujesz dożywotnią gwarancje na bieżnik, baza opony ma max 2 lata, cena oraz główna zaleta takie opony mają bardzo fajną miękką mieszane co przy tylnym napędzie sprawdza się znacznie lepiej niż nowa opona. Taka oponka super wgryza się w błoto pośniegowe i śnieg. Na lato już niestety nie jestem aż tak super nastawiony. Opony do suva i 4x4 odradza, rzeźba bieżnika skutecznie zafunduje się niechęć z jazdy szybciej niż 80-90 km/h chyba że lubisz czuć się jak byś ciągle jechał po kostce brukowej. W dodatku możesz nabyć takie bieżniki o profilowanej rzeźbie bieżnika.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_R Zobacz posta
    Najmniejsza na katalogowa opona to 225/55/16 ...
    A skad wzioles taki katalog?? :D
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i 1999r
    Błąd, chciałem napisać "nie" katalogowa.

BMW
    730 V8
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_R Zobacz posta
    Powiem ci tak, 205 założysz jasne. Ale będzie naciągnięta, co wpłynie na jej gigantycznie szybkie zużycie lub skończy się balonem.
    Najmniejsza na katalogowa opona to 225/55/16 ja z racji super okazji taki laczek zafundowałem sobie na tył a na przód 215/65/16, nie szaleje więc będzie ok a kupiłem nowe po 150 zł/szt. Zasadniczo jest zwolennikiem polecenia ci opon bieżnikowanych. Np ja właśnie takie kupiłem w tak zwanej klasie B (coś tam źle odbite itp i są tańsze, bo takie niby pełnowartościowe kosztują 210 zł tylko dla tego że np dobrze odbił się jakiś napis). Obecnie bieżniki to nie to co kiedyś. Otrzymujesz dożywotnią gwarancje na bieżnik, baza opony ma max 2 lata, cena oraz główna zaleta takie opony mają bardzo fajną miękką mieszane co przy tylnym napędzie sprawdza się znacznie lepiej niż nowa opona. Taka oponka super wgryza się w błoto pośniegowe i śnieg. Na lato już niestety nie jestem aż tak super nastawiony. Opony do suva i 4x4 odradza, rzeźba bieżnika skutecznie zafunduje się niechęć z jazdy szybciej niż 80-90 km/h chyba że lubisz czuć się jak byś ciągle jechał po kostce brukowej. W dodatku możesz nabyć takie bieżniki o profilowanej rzeźbie bieżnika.

Dziękuje za wyjaśnienie . Ja rownież chciałem kupić bieznikowane bo do tej pory w innych autach takie miałem i byłem zadowolony. Niestety w Lublinie nie znalazłem bieznikowanych 16 innych niż 205/60. Mógłbyś napisać gdzie takie można kupić o których mówisz ? Te klasy B ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar jareczek256
    BMW
    E38 728i
    Moja od poczatku zakupu jezdzi zima na 225/60/16 i jest ok fajnie sie prowadzi a i zimą radzi sobie dobrze a musze przeznac ze zima w Złotoryi nie nalezy do lekkich
    BMW - radość z jazdy!

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Nie nadają sie wogóle...sporo za mała opona...225/55R16 owszem ale do E32 a nie do e38...ja mam w swojej 235/60R16...i takie są jak najlepiej w porządku.Pozdrawiam.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Uprawnienia umieszczania postów