Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 32

W±tek: [mechanika] Wymiana ³±czników stabilizatora --- naziemnie &g

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Ja sobie kiedy¶ sprawi³em tak± ma³± ¿abe do 2 ton i tym zawsze sobie podnosze, po za tym mam takie ma³e podpórki na 3 nogach i tam na wszelki wypadek gdziê¶ pod³o¿e.... przy wymianie staraj siê czym¶ zblokowaæ dr±¿ek bo kurde potem zawsze sie naklne jak go mam naci±gn±æ aby wsadziæ ³±cznik :)

Cytat Zamieszczone przez Aldik
    przy wymianie staraj siê czym¶ zblokowaæ dr±¿ek bo kurde potem zawsze sie naklne jak go mam naci±gn±æ aby wsadziæ ³±cznik :)
    No jesli sie decydujesz na zabka i chola, to podnies sobie z dwoch stron tak zeby kola sie oderwaly od ziemi i sciagaj/zakladaj przy kolach na wprost. Pojdzie bez naciagania. Skrecanie kolami powoduje naprezanie sie stabilizatora. TYLKO oba kola od ziemi!!

Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Cytat Zamieszczone przez Aldik
    przy wymianie staraj siê czym¶ zblokowaæ dr±¿ek bo kurde potem zawsze sie naklne jak go mam naci±gn±æ aby wsadziæ ³±cznik :)
    No jesli sie decydujesz na zabka i chola, to podnies sobie z dwoch stron tak zeby kola sie oderwaly od ziemi i sciagaj/zakladaj przy kolach na wprost. Pojdzie bez naciagania. Skrecanie kolami powoduje naprezanie sie stabilizatora. TYLKO oba kola od ziemi!!
    Ha dobrze wiedzeæ ;) Dziêki !

Aldik! Leci browar!

Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Truudno co robiæ - zapraszam na koñcowo- sierpniowy zlocik i sp³ace d³ug :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    F01 740i in progress
    Sk±d
    Bydgoszcz
    W warsztacie potrafia nawet to zle zrobic. Kiedys wymianialem ³aczniki stabilizatora w E34 w "dobrym" warsztacie - skasowali 40zl i myslalem ze problem z g³owy. Po kilkudziesieciu km cos zaczelo walic od dolu i do g³owy mi nie przyszlo ze to cos z zawieszeniem. Wydawalo mi sie ze tlumik sie oderwa³. Dzwiek jak by ktos walil mlotkiem w podwozie. Okaza³o sie ze nie dokrecili jednej sroby i sie poluzni³a.
    Wymiana ³acznikow jest tak prosta ze lepjej nie ryzykowac w warsztacie ;)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar chester
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E66 730Ld
    Sk±d
    Górny ¦l±sk
    jest prosta - gorzej jak masz zapieczony to sprawa sie komplikuje - tzn. sruba kreci sie razem z przegubem kulowym co czesto sie zdarza a czasem nie wystepuje mozliwosc uchwycenia drugim kluczem - wtedy trzeba ci±æ. Robi³em takie rzeczy na bie¿±co i mo¿e byæ ró¿nie. Ja osobi¶cie tez bym sam wymieni³ ale czasem naprawde nie warto sie nawet brudziæ - je¶li jest mo¿liwo¶æ patrzenia na rêce ;).

Pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar phdream
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    E38 740i 6M
    Sk±d
    Olsztyn
    Jak siê kreci to s± 2 sposoby,albo z drugiej strony kluczem rowerowym(cienkim)albo naprê¿yæ ³±cznik!Nie ma opcji ¿eby nie zesz³o!

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar chester
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E66 730Ld
    Sk±d
    Górny ¦l±sk
    ju¿ troche tego przerabia³em - i nawet cienki klucz nie pomoze gdy nie ma za co chwycic bo niestety niektorzy producenci tak je robia - co do wygiecia to nie zawsze sie da i miejsce pozwala - nie kojarze jak jest w e38.

Zreszta nie ma sie o co spierac - ja bym zrobil sam ale nie kazdy chce sie brudzic jesli to jest w takich kosztach.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar phdream
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    E38 740i 6M
    Sk±d
    Olsztyn
    Cytat Zamieszczone przez chester
    Zreszta nie ma sie o co spierac - ja bym zrobil sam ale nie kazdy chce sie brudzic jesli to jest w takich kosztach.
    Uwa¿am dok³adnie ja Ty!Ja te¿ robiê sam,ale niektórzy nie maj± zdolno¶ci albo chêci!Pozdr

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •