Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: [mechanika] Wymiana łączników stabilizatora --- naziemnie &g

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Ja sobie kiedyś sprawiłem taką małą żabe do 2 ton i tym zawsze sobie podnosze, po za tym mam takie małe podpórki na 3 nogach i tam na wszelki wypadek gdzięś podłoże.... przy wymianie staraj się czymś zblokować drążek bo kurde potem zawsze sie naklne jak go mam naciągnąć aby wsadzić łącznik :)

Cytat Zamieszczone przez Aldik
    przy wymianie staraj się czymś zblokować drążek bo kurde potem zawsze sie naklne jak go mam naciągnąć aby wsadzić łącznik :)
    No jesli sie decydujesz na zabka i chola, to podnies sobie z dwoch stron tak zeby kola sie oderwaly od ziemi i sciagaj/zakladaj przy kolach na wprost. Pojdzie bez naciagania. Skrecanie kolami powoduje naprezanie sie stabilizatora. TYLKO oba kola od ziemi!!

BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Cytat Zamieszczone przez Aldik
    przy wymianie staraj się czymś zblokować drążek bo kurde potem zawsze sie naklne jak go mam naciągnąć aby wsadzić łącznik :)
    No jesli sie decydujesz na zabka i chola, to podnies sobie z dwoch stron tak zeby kola sie oderwaly od ziemi i sciagaj/zakladaj przy kolach na wprost. Pojdzie bez naciagania. Skrecanie kolami powoduje naprezanie sie stabilizatora. TYLKO oba kola od ziemi!!
    Ha dobrze wiedzeć ;) Dzięki !

Aldik! Leci browar!

BMW
    740xd f01
    Truudno co robić - zapraszam na końcowo- sierpniowy zlocik i spłace dług :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    F01 740i in progress
    W warsztacie potrafia nawet to zle zrobic. Kiedys wymianialem łaczniki stabilizatora w E34 w "dobrym" warsztacie - skasowali 40zl i myslalem ze problem z głowy. Po kilkudziesieciu km cos zaczelo walic od dolu i do głowy mi nie przyszlo ze to cos z zawieszeniem. Wydawalo mi sie ze tlumik sie oderwał. Dzwiek jak by ktos walil mlotkiem w podwozie. Okazało sie ze nie dokrecili jednej sroby i sie poluzniła.
    Wymiana łacznikow jest tak prosta ze lepjej nie ryzykowac w warsztacie ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar chester
    BMW
    E66 730Ld
    jest prosta - gorzej jak masz zapieczony to sprawa sie komplikuje - tzn. sruba kreci sie razem z przegubem kulowym co czesto sie zdarza a czasem nie wystepuje mozliwosc uchwycenia drugim kluczem - wtedy trzeba ciąć. Robiłem takie rzeczy na bieżąco i może być różnie. Ja osobiście tez bym sam wymienił ale czasem naprawde nie warto sie nawet brudzić - jeśli jest możliwość patrzenia na ręce ;).

Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik Awatar phdream
    BMW
    E38 740i 6M
    Jak się kreci to są 2 sposoby,albo z drugiej strony kluczem rowerowym(cienkim)albo naprężyć łącznik!Nie ma opcji żeby nie zeszło!

Zaawansowany Użytkownik Awatar chester
    BMW
    E66 730Ld
    już troche tego przerabiałem - i nawet cienki klucz nie pomoze gdy nie ma za co chwycic bo niestety niektorzy producenci tak je robia - co do wygiecia to nie zawsze sie da i miejsce pozwala - nie kojarze jak jest w e38.

Zreszta nie ma sie o co spierac - ja bym zrobil sam ale nie kazdy chce sie brudzic jesli to jest w takich kosztach.

Zaawansowany Użytkownik Awatar phdream
    BMW
    E38 740i 6M
    Cytat Zamieszczone przez chester
    Zreszta nie ma sie o co spierac - ja bym zrobil sam ale nie kazdy chce sie brudzic jesli to jest w takich kosztach.
    Uważam dokładnie ja Ty!Ja też robię sam,ale niektórzy nie mają zdolności albo chęci!Pozdr

Uprawnienia umieszczania postów