Poda ktos elementy jakie trzeba wymienis zeby zregenerowac alternator?
Poda ktos elementy jakie trzeba wymienis zeby zregenerowac alternator?
dwa lozyska, regulator, zalezy co padlo, z drugiej strony jak juz jest na wierzchu, to zrobilbym kompleksowo.
wszystkie czesci do regeneracji dostepne sa w aso?
A szczotek w alternatorze nie trzeba też ruszać?
Raczej wszystko w aso bedzie.
u mnie byly szczotki razem z regulatorem:)
koledzy z tym podpinaniem pod kompa to jest jakiś obłęd .stuka silnik ''podepnij kompa'',złapałem kapcia '' pod kompa'' nie działa klakson ''pod kompa'' jeśli chodzi o mnie jeszcze nigdy w życiu ten cały komp w żadnym aucie nie postawił trafnej diagnozy,
No a co robić skoro komputer steruje wszystkim?
Haslo: utrata mocy
Możliwości usterek ? chyba ze 100
a komputer przecież pokaże co jest zepsute..
ostatnio zapalał mi się abs kontrola trakcji i hamulec P podłączyłem jeden KTS nie łączy sie ,drugi łączy ale błędów zero ,trzeci gutmann błedów mnóstwo np.brak komunikacji CAN-BUS ,elektroniczny hamulec P uszkodzony , i jakieś tam czujniki ,i co i pudło problem rozwiązałem w 10 minut ;powód; zaśniedziała śrubka M6 masowa na nadkolu prawym
Za stuki dochodzace z alternatora odpowiada pekajaca plastikowa podstawka dolnego lozyska.
U mnie wystarczylo wymienic wlasnie tylko ta podstawe i lozysko.
Diody, regulator itd. byly sprawne.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
no bylem dzis u mechanika.. Wstępna diagnoza to niestety popychacze jest stuk ale nie z alternatora , po dodaniu lekko gazu stuka szybciej. W środę rozbiorą i beda szukać. I teraz moje pytanie czy trzeba wymienić wszystkie popychacze ?? jest ich chyba ze 32 o ile sie nie mylę ??? może jakas rada ?, poprzedni właściciel mówił mi ze wymieniał świece, może cos z nimi nie tam hmm w srode sie okaże
BMW jest jak ocean uczuć - gdy raz się zanurzysz, utoniesz...