Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 70

Wątek: e65 745i stukanie w silniku

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65
    koledzy podzielę się z wami moją smutną historią - tak jak pisałem poprzednio stukający odgłos od strony kierowcy to jednak nie popychacze a po rozebraniu i zdjęciu głowicy okazało się że mam luz na 5 cylindrze
    totalnie się można załamać bo nie dość że koszty kosmiczne to od groma roboty z tym.
    Już myślałem nad zakupem używanego silnika ale to zawsze kupowanie kota w worku nigdy nie wiadomo na co się trafi i jak długo pochodzi dlatego chcę zrobić remont kompleksowo bo samochód ma mi posłużyć trochę lat.
    Zwracam się do was z pytaniem - bo chcę dać głowicę do zrobienia kupić nowy tłok itd. czy ktoś może w w przybliżeniu napisać jaki jest koszt kompletu uszczelek na cały silnik oraz jaki jest koszt sławnych uszczelniaczy zaworowych oraz rurki - u mnie to akurat nie zawodziło ale jak już robić to raz a porządnie bo nie chciałbym aby po kilku tyś okazało się że puściła rurka lub uszczelniacze nie trzymają.
    Czy ktoś z was robił taki remont jak ja i ma jakieś porady co do tego.

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    O k.... . Zastanow sie jednak nad silnikiem . Koszt samych uszczelek i czesci to ponad 10 tys zl . A gdzie robocizna , a silnik spokojnie znajdziesz w dobrym stanie .

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 3.0d
    Możesz opisać jaki to luz i na czym on jest ?? dziwna sprawa .Pierścienie szlak trafił ? bo raczej nie tłok ,czy ten luz to mierzyłeś czymś ?.Warto by zastanowić się co go spowodowało wydaje mi się że coś musi być nie tak ? brak smarowania ? .Czy na tym cylindrze miałeś niskie ciśnienie?. Ja osobiście bym nie kombinował tylko drugi motor, dobra negocjacja ceny i wio.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745i e46 328i coupe Jeep grand Cherokee Wj 4.7 Mercedes clk w209 1.8 Lexus gs450h e38 740iL
    Kolego powiem ci niebawem jakie koszta. Jestem na etapie kupna wszystkich uszczelek, uszczelniaczy, do tego wszystkie popychacze odmy itd itp.. Mam dos duze znajomości jeśli chodzi o części wiec jak na razie nie ma tragedii. Czekam tylko za wieściami czy bede musiał kupic głowice, czy da sie pospawać,lub czy jest z nia ok. NIe wiem ile nowe tłoki, ale to chyba bedzie dosc duzy wydatek. Niebawem bede pisac na profilu co wymieniłem i co zrobili, oraz ceny części firmy. !0 tys chyba troche za duzo, moim zdaniem. Trzeba mocno szukac cos sie moze zjadzie taniej, a motor za 10 tys juz kupisz bez problemu .
    BMW jest jak ocean uczuć - gdy raz się zanurzysz, utoniesz...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Domel
    BMW
    e65 745i 2001
    znam gościa co robił remont tej jednostki i po 6 miechach wyrzucił silnik nawet u fachowca który to jemu odradzał, nie wiem jak u ciebie ale zdecydował się na napylanie cylindrów gdzieś w poznaniu i niestety to już nie są wstanie zrobić jak w fabryce.

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Cylindry w BMw nie są pokryte nikasilem.
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Zaawansowany Użytkownik Awatar Domel
    BMW
    e65 745i 2001
    a czym są pokryte?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745i e46 328i coupe Jeep grand Cherokee Wj 4.7 Mercedes clk w209 1.8 Lexus gs450h e38 740iL
    KUR... juz mnie wykańcza moja e65.. Mam na 99% to samo co kolega jarobmw, masakra jakas .. Panowie szukam nowego sinika jakies rady ? znacie kogs co ma moze takie silniki ? Auto stoi i nie wiem co mam robic

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Możesz trafić w najgorszym wypadku na silnik który będzie miał wszystkie bolączki n62. Koszt motoru to około 5-6 tys + ewentualne naprawy typu uszczelniacze i robi się 10k... Jak kupowałem swoją to nie było tak nagłośnione o uszczelniaczach , rurce itd itd jak teraz bym szukał auta to już bym się nie zdecydował ;)

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    to co ? nie robic tylko sprzedac ;(Kurcze naprwde lubie to auto jezdzi mi sie super , ale co robic dalej nie wiem