A napinacz łańcucha ?
A napinacz łańcucha ?
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Witam
Posiadam BMW e65 745i z 2004 z 235 tyś przebiegu.
Mam taki sam problem ze stukaniem jak autor tego wątku tylko u mnie to się objawiło w tym tygodniu po wymianie oleju , na początku myślałem że to alternator ale po zdjęciu paska nic nie ucichło - zauważyłem że rano przez jakieś 2-3 minuty jest cicho a później słychać te denerwujące stukanie.
Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być nie chce pruć połowy silnika![]()
Sebek sory ze tak pozno pisze ,ale powiem ci szczerze ze to nie lancuch.znow jest to samo stuka tak samo, powiedzieli mi ze niby lancuch,ale poprostu cos pogrzebali i nie zrobili:( eh ale mam teraz gorszy temat..Padla uszczelka pod glowica, nie daj boze glowice. Do wymiany popychacz ,wiec pewnie wszytkie wymienie (/stawiaja ze to popychacz )Jakas cewka tez poleci bo jesl blad, wszytkie uszczelki odmy itd wiec mam koszta . Teraz mam powaznego mechanika ktory wie co i jak i na pewno dam znac co tak puka. Kolego to nie alternator, moze masz to co, trzeba bedzie otworzyc.
BMW jest jak ocean uczuć - gdy raz się zanurzysz, utoniesz...
Jak Twój mechanik nie da rady to daj do Kordelasińskiego on zna temat e65/66.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Moja właśnie tam stoi z problemem który wcześniej opisywałem : http://7er.pl/showthread.php/26661-ustawienia-vanosa . Zobaczymy co z tego wyjdzie![]()
Wszystko jest do zrobienia tylko w takich przypadkach najgorsze jest to że już trzeba coś po kimś poprawiać a do końca nie wiadomo co poprzednik tak naprawdę na grzebał...
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
No ewentualnie poprawią po sobie bo już z tym byłem u nich i parę dni było OK, ale wróciło to zgrzytanie przy niskich obrotach. Ale pocieszające jest ich pozytywne podejście, a nie rozkładanie rąk, no i widzę że mają dojście do dobrych używanych części. Zobaczymy jak będzie po wszystkim. Bo oprócz silnika zleciłem ogarnięcie zawieszenia. Jak będzie po wszystkim to opiszę co i jak.:D
No to faktycznie jak wróciło to muszą szukać, czasem jest tak że w aucie oprócz tego co się robi jest uszkodzone coś innego i naprawa jednego wpływa negatywnie na drugie może u Ciebie jest podobnie.. Wielu z nas robiło tam uszczelniacze i z tego co wiem nigdy nie było z tym kłopotu ani nic po drodze nie wyszło..
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
Ja już auto oddałem do mechanika i po rozebraniu okazuje się że łańcuch w idealnym stanie napinacze również więc podjęliśmy decyzję o wymianie wszystkich 16 popychaczy zaworowych od strony kierowcy. :icon_mad:
Części zamówione, mam nadzieje że po tym zabiegu auto wróci do stanu sprzed stukania.
Dam znać jak poszło po wymianie.
Słuszałem stukanie popychaczy w wielu autach ale to mi wygląda jakby któryś popychacz ożył i walił młotkiem o silnik bo chce iść sie wysikac i na piwo....