odszukam linka to ci podam jedną mam na przedniej szybie a jedną na tylnej bocznej odradzano mi montaż na tylnej ze względu na możliwe zakłócenia z początku miałem nadzięje na godny odbiór lecz rzeczywistość okazała się inna DRAMAT
odszukam linka to ci podam jedną mam na przedniej szybie a jedną na tylnej bocznej odradzano mi montaż na tylnej ze względu na możliwe zakłócenia z początku miałem nadzięje na godny odbiór lecz rzeczywistość okazała się inna DRAMAT
Czyli TV tylko na postoju...
V8 Garage
Polecam tuner TV DVB-T firmy ///ALPINE na antenach ///ALPINE nieco drogie ale rewelka. Co do zasięgu wypada to lepiej niż na cąłym tym syfie z allegro za 300-700zł co podobno nazywa się tunerami DVB-T.
Do tych tunerów DVB-T za 300-700zł antena z wzmacniaczem i to taka DUUŻA ja np siatkowe były do analoga ledwie dają rade ! to co do jakości małych antenek z zestawu można już samemu wyciągnąć wnioski. Jak staniemy obok nadajnika to działa dalej to ....
Ostatnio edytowane przez extino ; 27-10-2012 o 18:23
a dokładnie jaki model nie mogę znaleźć.
730
czesc
Również zamierzam uruchomic telewizje cyfrową w siebie w e38. Planuję iść troche innym torem . Dekoder dvb również ale głównym "motorem" całego zestawu który również ma odtwarzać z nośników usb ,Na być notebook.Kupiłem niedawno taki za 300zł acer aspire.Do neigo tuner na usb nie całe 100 . Nie zależy mi na sterowaniu z kiery , lecz na jakości obrazu i dzwieku. Chciałbym również podłączyć dodatkowy monitor do tyłu w zagłówki lub jeden nad nawiewy na środku.
Co to dego drugiego monitora to też pomysł zeby wykozystac tablet który też ma wbudowany tuner , ale nie wiem czy ma on wyjscie jakiekolwiek na zewnętrzne urządzenie czyli aux out.
Co myślicie ?
"A więc"
1. Laptop za 300 PLN raczej nie uciągnie Ci tunera MPG na usb...
2. Gdzie to wszystko upchasz z laptopem na czele...
3. To właśnie o to w tym wszystkim chodzi żeby było sterowanie z szyny + całkowite ukrycie dodatkowego sprzętu:P
Ed.:
Zaczynam na nowo kolejną zabawę tym razem z 3er'em. Dopiero zamontowałem 16:9 + mk4, pomału zaczynam kompletacje gratków do TV z MPG ale niejako że święta się zbliżają i czasu na zabawy niewiele temat zakończę już w nowym roku. Podzielę się w temacie rezultatem i ewentualna jakością obrazu podczas jazdy.
Ostatnio edytowane przez tomgtdek69 ; 25-11-2012 o 22:30
V8 Garage
wydaje mi się że ten mój acer da rade z tunerem , tym bardziej że będę chciał na linuxsie to wszystko mieć. Z miejscem w 7er chyba nie ma problemu co nie :)
pozdrawiam
Moim zdaniem używanie standardowego ekranu 16:9 do wyświetlania obrazu z komputera mija się z celem. Sygnał jest analogowy, rozdzielczość kiepska, nic nie będziesz widział. Tak samo jak sterowanie całością przy użyciu myszki, klawiatury i pilota to lipa bo nie będziesz mógł tego robić w trakcie jazdy. Dla mnie już wybieranie odpowiedniego przycisku z pilota i nawigacja przez menu jest w trakcie jazdy trochę uciążliwa.
Jak już się na to uparłeś to prędzej bym zakładał coś w stylu Raspberry Pi. Kosztuje poniżej 100zł, jest wielkości kilku pudełek zapałek i poradzi sobie lepiej z odtwarzaniem HD niż jakiś tani netbook.
U siebie jakieś 2-3 tygodnie temu doprowadziłem czujnik IR do konsoli środkowej:
TV cyfrowej nadal nie mam mimo tych aktywnych anten ale analogowa na razie działa. Jak przestanie działać to będę próbował wykorzystać oryginalne anteny TV do sygnału cyfrowego. Odtwarzanie filmów z HDD działa świetnie i o to mi przede wszystkim chodziło. Pilotem nie trzeba strzelać do tyłu, czujnik łapie sygnał jak pilot jest skierowany na monitor.
masz racje ze w trakcie jazdy moze byc to uciążliwe dla kierowcy. Ja rzadko jadę gdzieś dalej sam , więc rozwiązanie dla mnie mało uciążliwe a wykorzystam sprzęt który mam w domu . Szczerze mówiąc nie znałem "Raspberry Pi" a ten notebook który posiadam wcale nie jest taki zły. Zobaczymy będę działał i dam znać.
:)