Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: TV cyfrowa w E38 ponownie

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    odszukam linka to ci podam jedną mam na przedniej szybie a jedną na tylnej bocznej odradzano mi montaż na tylnej ze względu na możliwe zakłócenia z początku miałem nadzięje na godny odbiór lecz rzeczywistość okazała się inna DRAMAT

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomgtdek69
    BMW
    E39 540iA
    Czyli TV tylko na postoju...
    V8 Garage

studiomaxmedia.com Vip Awatar extino
    BMW
    BMW E32 740i V8 M62 1992 SHADOWLINE/E38 750i V12 M73 1999 / E65 745i V8 2002

Cool

Polecam tuner TV DVB-T firmy ///ALPINE na antenach ///ALPINE nieco drogie ale rewelka. Co do zasięgu wypada to lepiej niż na cąłym tym syfie z allegro za 300-700zł co podobno nazywa się tunerami DVB-T.

Do tych tunerów DVB-T za 300-700zł antena z wzmacniaczem i to taka DUUŻA ja np siatkowe były do analoga ledwie dają rade ! to co do jakości małych antenek z zestawu można już samemu wyciągnąć wnioski. Jak staniemy obok nadajnika to działa dalej to ....
    Ostatnio edytowane przez extino ; 27-10-2012 o 18:23

BMW
    E39 540iA
    Cytat Zamieszczone przez extino Zobacz posta
    Polecam tuner TV DVB-T firmy ///ALPINE na antenach ///ALPINE nieco drogie ale rewelka. Co do zasięgu wypada to lepiej niż na cąłym tym syfie z allegro za 300-700zł co podobno nazywa się tunerami DVB-T.

Do tych tunerów DVB-T za 300-700zł antena z wzmacniaczem i to taka DUUŻA ja np siatkowe były do analoga ledwie dają rade ! to co do jakości małych antenek z zestawu można już samemu wyciągnąć wnioski. Jak staniemy obok nadajnika to działa dalej to ....
    Najlepiej zrób filmik przedstawiający obraz podczas jazdy. Będziemy mieli porównanie...
    V8 Garage

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730D
    a dokładnie jaki model nie mogę znaleźć.
    730

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Bmw E38 735i 1999
    czesc

Również zamierzam uruchomic telewizje cyfrową w siebie w e38. Planuję iść troche innym torem . Dekoder dvb również ale głównym "motorem" całego zestawu który również ma odtwarzać z nośników usb ,Na być notebook.Kupiłem niedawno taki za 300zł acer aspire.Do neigo tuner na usb nie całe 100 . Nie zależy mi na sterowaniu z kiery , lecz na jakości obrazu i dzwieku. Chciałbym również podłączyć dodatkowy monitor do tyłu w zagłówki lub jeden nad nawiewy na środku.

Co to dego drugiego monitora to też pomysł zeby wykozystac tablet który też ma wbudowany tuner , ale nie wiem czy ma on wyjscie jakiekolwiek na zewnętrzne urządzenie czyli aux out.

Co myślicie ?

BMW
    E39 540iA
    "A więc"

1. Laptop za 300 PLN raczej nie uciągnie Ci tunera MPG na usb...
    2. Gdzie to wszystko upchasz z laptopem na czele...
    3. To właśnie o to w tym wszystkim chodzi żeby było sterowanie z szyny + całkowite ukrycie dodatkowego sprzętu:P

Ed.:
    Zaczynam na nowo kolejną zabawę tym razem z 3er'em. Dopiero zamontowałem 16:9 + mk4, pomału zaczynam kompletacje gratków do TV z MPG ale niejako że święta się zbliżają i czasu na zabawy niewiele temat zakończę już w nowym roku. Podzielę się w temacie rezultatem i ewentualna jakością obrazu podczas jazdy.
    Ostatnio edytowane przez tomgtdek69 ; 25-11-2012 o 22:30
    V8 Garage

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Bmw E38 735i 1999
    wydaje mi się że ten mój acer da rade z tunerem , tym bardziej że będę chciał na linuxsie to wszystko mieć. Z miejscem w 7er chyba nie ma problemu co nie :)

pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik Awatar Inur
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Moim zdaniem używanie standardowego ekranu 16:9 do wyświetlania obrazu z komputera mija się z celem. Sygnał jest analogowy, rozdzielczość kiepska, nic nie będziesz widział. Tak samo jak sterowanie całością przy użyciu myszki, klawiatury i pilota to lipa bo nie będziesz mógł tego robić w trakcie jazdy. Dla mnie już wybieranie odpowiedniego przycisku z pilota i nawigacja przez menu jest w trakcie jazdy trochę uciążliwa.

Jak już się na to uparłeś to prędzej bym zakładał coś w stylu Raspberry Pi. Kosztuje poniżej 100zł, jest wielkości kilku pudełek zapałek i poradzi sobie lepiej z odtwarzaniem HD niż jakiś tani netbook.

U siebie jakieś 2-3 tygodnie temu doprowadziłem czujnik IR do konsoli środkowej:

TV cyfrowej nadal nie mam mimo tych aktywnych anten ale analogowa na razie działa. Jak przestanie działać to będę próbował wykorzystać oryginalne anteny TV do sygnału cyfrowego. Odtwarzanie filmów z HDD działa świetnie i o to mi przede wszystkim chodziło. Pilotem nie trzeba strzelać do tyłu, czujnik łapie sygnał jak pilot jest skierowany na monitor.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Bmw E38 735i 1999
    masz racje ze w trakcie jazdy moze byc to uciążliwe dla kierowcy. Ja rzadko jadę gdzieś dalej sam , więc rozwiązanie dla mnie mało uciążliwe a wykorzystam sprzęt który mam w domu . Szczerze mówiąc nie znałem "Raspberry Pi" a ten notebook który posiadam wcale nie jest taki zły. Zobaczymy będę działał i dam znać.

:)