Cytat Zamieszczone przez Piotr_R Zobacz posta
Za uszczelki dałem coś po około 42 zł co jest właśnie zabawnie drogie jak na taki kawałek gumy.
42zł/gar czy 42zł za 2 gary? Seryjnie są 4 takie uszczelki, może w zamienniku są na sztuki dlatego pytam. Sprawdziłbym sobie na Silesia ale z tego co widzę to sklep internetowy jest zamknięty. Kiedyś w IC miałem kupować ale wyszło jakieś 500-600zł, może dlatego że cenę pomnożyłem omyłkowo przez 8 a nie przez 4.

Wg. TIS'u kolektor dokręca się od środka naprzemiennie bodajże do 23Nm. Jak zakładałem go u siebie to miałem dość dziwny problem bo niektóre śruby faktycznie dało się do tych 23Nm dokręcić, a niektóre po prostu dokręcało się "w nieskończoność". Oczywiście nie dokręcałem ich na siłę ale wydało mi się to bardzo dziwne bo nie rozumiem jak przy szpilkach możliwy jest efekt zrywającego się gwintu szczególnie że szpilka nie kręciła się z nakrętką. Gdyby się wysuwała, to chyba by się obracała. Teraz będę oddawał auto do mechanika, gdyby auto nie miało instalacji gazowej to bym to jeszcze jakoś ogarnął ale jest przez te wszystkie przewody do gazu tak ciasno za silnikiem i na kolektorze że można kur... dostać.