Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 153

Wątek: Spory problem m62, wibracje silnika po odpaleniu

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    223zl silesia parts, co do twardszeg hamulca... nie pamietam jak jest to w e38 740 ale powinien isc plastikowy przewod od serwa hamulcowego ,jesli bedzie nieszczelny, hamulec bedzie twardszy, bedzie nie rowno chodzic ,z powodu lapania lewego powietrza ....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i 1999r
    Może przez to go buja + twardy hamulec. Jutro spróbuje się rozeznać w tym temacie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    no jesli zauwazyles twardszy hamulec przy tych objawach, to w 100% cos z podscisnieniem serwa badz samym serwem, czasem sie rozszczelnia (lata robia swoje) w razie co, to mam chyba gdzies serwo i przewod podcisnienia od swojej 740 :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar giezet
    BMW
    e38 740i
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_R Zobacz posta
    Jak wyciągnę bagnet i przyłożę ucho to słyszę bulgotanie, co do ssania, to nie wiem, ciężko mi to wyczuć.

Wymiana odmy to co 7 śrub, i wężyki przekręcić i to by było tyle? Lusterko i jazda.
    Wie ktoś gdzie ją mocna kupić w miarę tanio - zamienników chyba nie ma. Czy coś do tej odmy jeszcze będzie potrzebne? Jakieś węże itp, ten co idzie do tej "beczki" jest popękany ale nie wiem czy to można dokupić.
    Tak, odmę kupuje się oryginalną w aso, ja kupowałem w auto fus warszawa, odma 160 zł. do niej dochodzi uszczelka 25 zł i pan mi jeszcze dał niebieski oring za 22 zł

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i 1999r
    A nie lepiej kupić odmę i zamiast babrać się z odkręcaniem tych piekielny śrub tylko wymienić tą membranę i sprężynę? Myślę, że zajmie to góra 10 minut, bo jeśli coś w niej jest uszkodzone to tylko ta membrana może pęknąć, czyż nie? Element wymienia się jak kapsel.

Membrana odmy w koła cały popękany rant, kilka dziur, pęknięć, czy to, to? Zobaczymy jutro. Zamówiona w Misiak Kraków koszt 211 zł.
    Ostatnio edytowane przez Piotr_R ; 25-10-2012 o 14:04

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    z moich informacji wynika ze nie ma zestawow naprawczych, wystepuje oryginalnie jako jeden element , tez chcialem wymienic tylko membrane ze sprezyna i uszczelka,ale zamowilem kompletna odme. Badz co badz, jesli masz uszkodzona to zmien jak najbardziej ,ale jak pisalem, z twardym pedalem hamulca przy tych objawach przyjzalbym sie jak wyglada serwo i jego plastikowy przewod podcisienia ktore w roznych markach lubia czasem peknac.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i 1999r
    Kupiłem nową odmę, ale wymienię tylko membranę, sprężynę i plastikowy element wkoło membrany, nie ma sensu rozbierać i wyciągać reszty tylko po to żeby zamienić plastik na plastik. Hamulec mógł się zapowietrzać właśnie przez odmę dla tego chodził tak jak chodził, ale tak jak mówię, wszystko wyjaśni się jutro.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    co prosze ? :D co ma odma do hamulca?? skoro te uklady nie sa w zaden sposob polaczone ze soba

o do odmy... moim zdaniem jak juz kupiles nowa kompletna, to wysil sie i zmien razem z plastikiem... wytrzymalosc plastiku tez z wiekiem staje sie gorsza, zwazajac na temperatury panujace pod maska... zazwyczaj leniwi musza robic 2 razy, a nie milo bylby jakbys wymienil tylko srodek , a po kilku tygodniach peklby Ci plastik .

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i 1999r
    tzn zainspirował mnie ten film :)

http://www.youtube.com/watch?v=kKNeN8tR3wM

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    no tak, ja nie mowie ze nie darady, ale jak juz masz calosc, + oringi, to dlaczego nie poswiecic godzinki wiecej na to i miec zrobione jak nalezy? wiesz, Twoje auto, Twoje decyzje, ale jakby wystarczylo zmienic tylko membrane i sprezyne to raczej sprzedawanoby w ten posob . Wiem ze polityka bmw opiera sie takze w duzej mierze nie tylko na sprzedazy pojazdow, ale i czesci , ale jesli daja caly plastik to chyba wartoby wymienic calosc.