Cytat Zamieszczone przez shebi Zobacz posta
podobne miałem objawy już od 2-3 zim, wczoraj wymieniłem niby dobry dzilajacy temostat (ten o regulowanej charakterystyce) - w sumie komp go nie zglaszal (moze kiedystam sporaqdycznie), napinacz łancucha rozrzadu pod glowica po prawej (warczalo przez 3-5 sek po odpaleniu na zimnym), oraz wiatrak klimy (komp go zglaszal), a z tydzien wcześniej podwojny czujnik temperatury w pomnpie wody (to nie byl glowny winowajca)

...no i dziś było bardzo ok, i kultura pacy tez lepsza - zobaczymy po weekendzie (bedzie stal na dworze)

ktore z tych rzeczy pomoglo?
- ja bym stawial na termostat (stary trzymal 105stopni nowy 110 wiec cos chyba ze starym bylo jednak nie halo),
albo na ten napinacz - ale tego nie kminię jak by to mialo wplywac (moze cos na zimnym się dziąło jak nie napelniony olejem to nie trzymal, nie napinal)
albo ew. na wiatrak - moze komp cos mataczyl wiedzac ze wiatrak padniety

...lewe powietrze dalej mam tyle ile bylo :P ...to doroboty bedzie tez, bo to tez moze dawac taki objaw (moze sie na cieplym np uszczelnia?)
...jednak za wiele te naprawy nie pomogly (trochę tylko jest lepiej) wiec pewnie bedzie to lewe powietrze - tak przynajmniej przypuszczam - korekty na zimnym mam na maxa (+25%) czyli miesznka za uboga (= za duzo powietrza) i juz wiecej skorygowac nie moze () = dlawi sie i dusi
..no nic okaże sie niedlugo