OK super !
jutro się biorę za pompkę i elektrozawory.
jak się uporam opisze problem.
OK super !
jutro się biorę za pompkę i elektrozawory.
jak się uporam opisze problem.
dobrałem się do wężów które są połączone w elektrozawory, i leci z nich płyn mogę te dwa przewody wypiąć ?
Możesz tylko spróbuj znaleźć coś czym możesz zaślepić węża ( duża śruba np ), żeby nie stracić za dużo płynu. Chyba, że wymieniasz płyn przy okazji.
Ja jak znajdę czas jutro to też się wezmę za elektrozawory. Kupiłem sobie zestaw naprawczy od kolegi siudema ( dzięki wielkie ) i będę robił przedzimowe porządki. Jak skończysz napisz jak Ci poszło i jakie efekty.
Ostatnio edytowane przez krzysiek7er ; 13-10-2012 o 17:14
"W czasie deszczu gdy wiatr wieje, słychać Alfę jak rdzewieje."
Ogarnąłem temat z nagrzewaniem, namęczyłem się troszkę z tym , bo miejsce gdzie jest zamaskowana pompka
i elktrozawory to masakra, tym bardziej że w tm miejscu u góry mam puszczone przewody od LPG i dostęp ciężki.
Wymontowałem, rozebrałem pompkę wyczyściłem w środku papierkiem ściernym, nasmarowałem
był problem by założyć tak aby środek wszedł pomiędzy szczotki, ale jakoś się udało
zamontowałem odpaliłem i poszło ciepło na postoju.
Dzięki Panowie jak możecie mam jeszcze problem z gazem
link niżej:
http://7er.pl/showthread.php/26097-P...anie-E38-3-5-i
Ostatnio edytowane przez Radox ; 13-10-2012 o 20:15
A co się stanie jeśli wyjmę całkiem te elektrozawory a zostawię samą pompkę?
będzie leciało z nawiewów cały czas gorące, teraz to nie problem ale latem.....chyba że do lata uprasz szię z tymi elektrozaworami
kosaaro
krzysiek7er ile dałeś za ten zestaw naprawczy do EZ?
Bodajże 45zł. Napisz do kolegi siudema. W sumie to kupiłem i zbytnio mi się nie przyda, bo po rozebraniu swoich okazało się, że są jak nowe ( gumki, tulejki, grzybki no wszystko ). Tylko coś się popier-papier, bo po montażu ciężko grzeje strona pasażera ( trzeba dobrze przepędzić auto, żeby ciepłe poszło ), a na wolnych obrotach jak nie było ciepłego tak nie ma. Do tego jeszcze wyświetlacz pokazuje prawie wszystkie kreski mocy dmuchawy a dmuchawa po chwili zwalnia ( moc na wyświetlaczu zostaje taka sama ). Muszę się z tym uporać bo przymrozki już są i trochę tak bez dobrego ogrzewania to lipa.
"W czasie deszczu gdy wiatr wieje, słychać Alfę jak rdzewieje."
a to tanio :) u mnie znowu strona pasażera raz grzeje ,a raz nie zależy jak sie ułoży czy butuje czy nie też nie ma znaczenia.dzisiaj np. grzało 24 i lekko dmuchawa puszczona i całe auto ciepłe ,a jak ostatni sprawdzałem to na 32 leciało letnie a z lewej bardzo gorące. a co do towjego problemu to może ci nawala tzw.Jeż ale to takie moje przypuszczenia