Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: S320 CDI W220 opinie?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny Zobacz posta
    Jakbyś poza kiszeniem się przed kompem, sprawdził kilka takich W220 wystawianych na sprzedaż po konkurencyjnych cenach
    Po konkurencyjnych cenach to możesz kupić piwo w biedronce. Skończ swoje poje***** wywody bo jeśli chcsz kupić w220 za 20t zl to właśnie będą takie złomy jak pokazałeś na zdjęciach.

A to czy jestem wyznawcą E60 (nie jakieś tam d tylko 270KM i 580NM a o takiej mocy możesz jedynie pomarzyć w swojej babci),W220 czy Skody Yeti to masz G do tego. Nie jestem zakompleksionym użytkownikiem E32 jak np ty,i widzę po za nią jeszcze dobre auta. Jedź swoją na wakacje 1800km w jedną stronę i wtedy porozmawiamy o w220. I proszę skończ swoje głupie komentarze w stylu Kaczego,że auta skończyły się na e32 bo robisz z siebie wtedy kompletnego idiotę.

Cóż za nonsens... .Kup sobie e32 za 1500zł i nie będzie lepiej wyglądać niż na tych zdjęciach co wkleiłeś

Jey,E38 wydaje mi się że ma słabsze warianty wyposażenia. Nie ma takich rzeczy jak keyless-go,wentylacja foteli,czy dociąganie drzwi...

Lubię eksperymentować z autami i do jednego się nie przywiązuję. Zrobiłem już parę km eską i póki co problemów nie mam.
    Ostatnio edytowane przez Dzuda ; 10-10-2012 o 09:22

Zaawansowany Użytkownik Awatar jokerow750
    BMW
    E38 750i, 750iL
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    Po konkurencyjnych cenach to możesz kupić piwo w biedronce. Skończ swoje poje***** wywody bo jeśli chcsz kupić w220 za 20t zl to właśnie będą takie złomy jak pokazałeś na zdjęciach.

A to czy jestem wyznawcą E60 (nie jakieś tam d tylko 270KM i 580NM a o takiej mocy możesz jedynie pomarzyć w swojej babci),W220 czy Skody Yeti to masz G do tego. Nie jestem zakompleksionym użytkownikiem E32 jak np ty,i widzę po za nią jeszcze dobre auta. Jedź swoją na wakacje 1800km w jedną stronę i wtedy porozmawiamy o w220. I proszę skończ swoje głupie komentarze w stylu Kaczego,że auta skończyły się na e32 bo robisz z siebie wtedy kompletnego idiotę.

Cóż za nonsens... .Kup sobie e32 za 1500zł i nie będzie lepiej wyglądać niż na tych zdjęciach co wkleiłeś

Jey,E38 wydaje mi się że ma słabsze warianty wyposażenia. Nie ma takich rzeczy jak keyless-go,wentylacja foteli,czy dociąganie drzwi...

Lubię eksperymentować z autami i do jednego się nie przywiązuję. Zrobiłem już parę km eską i póki co problemów nie mam.
    Jeździłem kilka razy S 320 Lang, ale w benzynie, zawieszenie faktycznie bardziej komfortowe, ale jednak nie masz wrażenia poruszając się nim na co dzień że wykończenie jest na duży minus w porównaniu z e38? Ja odniosłem takie od razu. MAm na myśli właśnie skórę, plastiki, drewno i ogólnie całość materiałów wewnętrznych. O wyposażeniu nie wspomnę bo ten którym jeździłem musiał być totalnym golasem :D (brak tv, el pokrywy, kanapy w prądzie - masakra ;) ) Ale wiem że ogólnie dostępne wyposażenie było bogatsze niż e38

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    Nic nie chce kupować ani sprzedawać i w przeciwieństwie do ciebie nikomu NIGDY nie wtulałem trupów e36 po forum serii 7, zachwalając jak to wspaniale palą gumę, jest to klasyczny przykład wiochy i małomiasteczkwości, która wyłazi z ciebie ilekroć się na forum odezwiesz, dając upust swojej sraczce słownej z przewagą zaimków właściwym kresowcom.

Proś ile chcesz, nie napisałem ani jednego komentarza porównującego przedmiot tej dyskusji do e32, co więcej twoje ograniczenie umysłowe nie pozwoliło ci wychwycić dobitnie podkreślonego stwierdzenia, że porównywanie wspomnianego MB to idiotyzm, jednakże jak widzę dyskusję prowadzisz ją sam ze sobą.

Własne dzieci wysyłaj na wakacje, nie próbuj zgadywać czym jeżdże, jaką funkcje pełnił kiedyś dla mnie pojazd z grona zainteresowań, ile robie czy robiłem kilometrów i ogólnie dobrze i szczerze radzę odbij stąd aż do Sandomierza hodować ulepy na chińskich felgach i pierdzieć w fotel w aucie tatusia.

A W220 CDI bez historii serwisowej polecam gorąco praktykantom samoumartwienia i innych okaleczeń w wykonaniu własnym.
    Ostatnio edytowane przez sz4l0ny ; 10-10-2012 o 22:38
    Czarne e32 w benzynie!

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny Zobacz posta
    Nic nie chce kupować ani sprzedawać i w przeciwieństwie do ciebie nikomu NIGDY nie wtulałem trupów e36 po forum serii 7, zachwalając jak to wspaniale palą gumę, jest to klasyczny przykład wiochy i małomiasteczkwości, która wyłazi z ciebie ilekroć się na forum odezwiesz, dając upust swojej sraczce słownej z przewagą zaimków właściwym kresowcom.
    Upisałem się 2min (i usunąłem) ale stwierdzam że jednak polskie przysłowie to święta słowa:

"Nie kłóć się z debilem,bo tylko sprowadzi cię do swojego poziomu a i tak pokana cię doświadczeniem"

:sarcastic:
    Ostatnio edytowane przez Dzuda ; 11-10-2012 o 00:27

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    dubel (10 znaków)

A ja wam powiem, że taka S-ka to w sumie całkiem niezłe auto. Zupełnie inny styl, większy komfort, ale mniej radości z jazdy. Jest w nim rzeczywiście coś z dziadkowozu. Czasem mi to przeszkadzało, a czasem cieszyło. O wyposażeniu nie ma co rozmawiać, bo to jest podobnie jak w E38. Jak poszukasz, to kupisz golasa w welurze... Silnik szału nie robi, ale do sprawnego odpychania się wystarczy. Dla mnie diesel i tak zawsze będzie na przegranej pozycji. I nie ma dla mnie znaczenia, czy to jest BMW, Mercedes, Peugeot czy VW. Wszystko fajnie, póki coś nie padnie. A w takim klekocie byle pierdoła pociąga za sobą o wiele wyższe koszta niż benzyniak. Największym minusem tych aut jest dla mnie wykończenie wnętrza. Miałem krótką przygodę z S600 i niestety, ale jakość użytych materiałów jest sporo niższa niż w starszej konstrukcyjnie E38. Chodzi mi o gorszą skórę (bardziej sztuczna w dotyku), a przede wszystkim o plastiki i wszelkiej maści przełączniki, które po dotknięciu okazują się zwyczajnie tandetne jak na auto tej klasy. Do tego dużo szybciej widać na nich ślady zużycia. Co do rdzy, to wszem i wobec wiadomo, że Merc od lat 90-tych miał z tym o wiele większe problemy niż BMW. Dotyczy to głównie W202, W210, W211, W140 i W220. Statystycznie, rude częściej bierze Merca niż bawarkę. Ale jak z każdym autem, można po kosztach kupić padlinę, albo coś zadbanego. Osobiście nie widziałbym przeciwskazań do zakupu takiej S-ki, o ile po gruntownym sprawdzeniu nie wyszła by jakaś mina. Tyle że biorąc pod uwagę moje uprzedzenia, sam dla siebie szukał bym benzyniaka. Ale to już jest kwestia osobistych preferencji, potrzeb i oczekiwań. Dla mnie klekot to za duże ryzyko drogiej awarii, aczkolwiek te 320 nie są jeszcze tak złe jak 400CDI. Jak auto jest zadbane, nie ma poważnych usterek, rudego itd, no ogólnie trzyma się kupy, to kupuj :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    Oj nieszczesna S-ka... Moglbym napisac cala powiesc o tym samochodzie. W 2009 roku w wakacje kupilem wlasnie takie "cus" dla siebie. Konkretnie S430 Long z 2000r. Miala przebieg ok 220tys. mil czyli jakies 350tys. km. i powiem wam, ze wygladala jak NOWA!. Zero zuzycia na siedzeniach i kierownicy. Pojedzilismy nia kilka tygodni i stwierdzilem, ze faktycznie jakis taki "dziadkowaty". Szczegolnie moja narzeczona nie mogla na niego patrzec i mowila, ze teraz jakis taki emeryt ze mnie :). Komfort genialny, silnik juz mniej ekscytujacy... Moze to wina automatu... Sam nie wiem. Co do kultury parcy V8 w mercedesie to jednak jest znacznie wyzsza niz w e38. Niestey tu Mercedes nie ma sobie rownych. Materialy w srodku na tym samy poziomie co w e38, wiec tutaj jest remis. Po krotkim czasie zapadla decyzja, ze poszukam jednak dla siebie e38 z konca produkcji a Merc poplynie sobie do Polski :D. Mojemu tacie ten pomysl bardzo przypadl do gustu. Kupilem wiec 740iL z 2001r jak pewnie wiecie a Mercem cieszyl sie tatulek w Polsce. Pojezdzil troche i postanowilismy sprzedac... I tu nastapil "zonk". Sprzedawal sie blisko 3 lata ;). Ludzie sie po prostu boja S-ki. I maja w sumie chyba racje... Tata jezdzil malo a i tak kilka rzeczy sie popsulo. A to kontrolka Airbag pasazera sie zapalala, kontrolka Air Matic zapalala sie bez powodu, szyberdach przestal dzialac a na samym koncu satalo sie co cos nie daje spac wszystkim wlascicielom W220... Zaczal wariowac AirMatic. Na szczescie okazalo sie, ze zepsula sie listwa sterujaca sprezarka i koszt naparwy zamknac sie w 500zl za nawa listwe. Na koniec wisienka na torcie czyli KOROZJA:) Gdy go kupowalem mial korozje przy klamce tylnych drzwi, na listwie tylnej klapy, rantach drzwi, przy szybie przedniej, tylnych blotnikach. Nie bylo to nic wielkiego, ale powoli pojawialy sie "bable". Naprawa wszystkich ognisk kosztowala troche ponad 2 tys zl. Ogolnie samochod swietny, ale baaaardzo kosztowny w naprawach. e38 to przy nim Fiat Panda ;)Na allegro pelno zajechanych trupow, wiec lepiej uwazac. Moja S-ka to naprawde byl swietny samochod, ale i tak balem sie o to czy cos sie nie sypnie... wkleje kilka zdjec. Moze ktos skojarzy te zdjecia z aukcji na allegro:D

Ostatnio edytowane przez matraks ; 10-10-2012 o 03:42

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Ja właśnie tak samo, lubie kombinować z autami :) gość ceni ESĘ na 28500zł, nie wiem czy to dużo czy mało? Najbardziej boję się korozji i airmatica... Pojadę i obejrzę, daleko nie mam, napewno opisze na forum co i jak :)

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    Zobacz czy amory suche. Pompa do airmatica kosztuje ok 700zl to nawet jak padnie to jakiś duży koszt nie jest. Cena generalnie nie jest ani duża ani mała. Jeśli ładny stan to jak najbardziej warta tej kasy.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38
    Znajomy kupil wlasnie S320CDI 2002 wlasnie za 28tys zl, poki co auto wydaje sie ok, nie jest po dzwonie, airmatic byl robiony przez poprzedniego wlasciciela, skrzynia bdb. Mysle ze okolice tej kwoty 30tys pozwalaja juz na zakup w miare porzadnej przedliftinowej S-klasy W220. Kolego matraks, kojarze tą S430 :D Kiedy w koncu udalo sie wam ja sprzedac, i za ile?