Tak jak w temacie płyn mi ucieka ale zauważyłem że tylko wtedy kiedy włączam "śnieżkę" co to może być ??
Tak jak w temacie płyn mi ucieka ale zauważyłem że tylko wtedy kiedy włączam "śnieżkę" co to może być ??
Białe prześcieradło pod auto i na 10 minut zrób jej małe wygibasty na obrotach . Jeżeli śladów nie będzie sprawdź chłodnicę klimy :-)
Jutro coś pokombinuje z tym białym prześcieradłem :-)
ciekawy pomysl a jakze latwy do zrealizowania brawo za pomyslowoscZamieszczone przez galwan
sposób mega skuteczny - zobaczyłem krople płynu pod silnikiem stawiam że to jakis przewód od klimatyzacji. Zastanawiam się teraz gdzie to może być i co bo to jest bardziej bliżej kabiny niż silnika
( Edytujmy swoje posty :mrgreen: ) by trolu
Dokładnie w tym miejscu po środku auta (patrząc z przodu)
Pić trzeba ! Jeść można !
Otóż problem który wychwyciłem to skraplanie się klimy w 100% gdyż występuje symetrycznie a tam są te dwa wywalacze tej wody.
Ucieka mi płyn i to mnie martwi jedyny sposób to chyba będzie napompować powietrze do układu na zimnym i szukać "dziury".
Auto już jest w Stando bo nie mam już siły 3 miesiąc przeglądać auto niemal z głową w komorze silnika.
Zobaczymy
temat wyjaśniony : płyn ucieka na trójniku od gazu. Leci naprawdę sporo tej wody.
Przy okazji wymieniam wąż (chłodnica - termostat) bo jest dziwny ale szczelny.
Dzięki za info! No to masz już problem z głowy :) Będę więc musiał też sprawdzić szczelność mojej instalki.
Go Navy! / Apple rulez!
Ciesze się bardzo że cos zostało wykryte bo mnie męczyła uszczelka pod głowica !