-
Początkujący Użytkownik
Ostatnio miałem okazję podróżować SUVem, wrażenia fajne... ale na maks 150 km, a jeżeli mówimy o autostradzie to po około 1 km kończy się przyjemność a zaczyna walka z oporami powietrza i tego nie da się przeskoczyć.
Mi, szczerze mówiąc SUVy w ogóle nie odpowiadają. Na lans po mieście, odwożenie dzieci do przedszkola, zakupy - OK! - generalnie tak użytkują te auta w USA i tu SUV super spełnia swoją rolę. Natomiast w ogóle nie widzę "terenówki" w trasie.
Miałem kiedyś okazję jechać X5 (nie zabijajcie jak coś pomyliłem) ale silnik 4,8 jakaś taka seria limitowana była "IS" czy cuś - takie a'la /M X5 w środku miała zegary z M5 e39 - i to samochód fabryczny, z salonu, coś ponad 300 KM. Jeździło się super ale
- dynamika super do około 180 km/h - później nic co warte jest opisania
- spalanie jak w TIR'ze :)
i zaraz po tym jechałem e39 540i - 286 koni - spalanie dwa razy mniejsze a dynamika - nieporównywalnie lepsza.
P.S nie myślcie że jestem super "kozak" lub co gorsza dziecko neo - kiedyś po prostu były organizowane tzw. "BMW VIP TOUR" i raz czy dwa udało mi się tam załapać ;)
Dlatego ideałem byłoby dla Ciebie przetestowanie takiego X5 przez np. tydzień - wtedy na chłodno byś mógł skalkulować czy taki styl jazdy jaki oferuje X5 Ci odpowiada.
Ja lubię pojechać dynamicznie, choć zafascynować mogę się też takim X5 - ale to tylko na przejażdżkę, nie wyobrażam sobie ujeżdżania X5 codziennie. Ale to tylko moja, subiektywna opinia - w Twoim przypadku Twoje preferencje skłaniają się może bardziej ku X5 niż 7?
Mój wybór: 7er
Uprawnienia umieszczania postów