Witam mam problem z telefonem mam Mk1 i brak komunikacji.telefonu z Bc.
Do czego s³u¿y brakuj±ce kostka w Mk1 9![]()
Witam mam problem z telefonem mam Mk1 i brak komunikacji.telefonu z Bc.
Do czego s³u¿y brakuj±ce kostka w Mk1 9![]()
To nie ma nic do rzeczy. W jakim sensie masz brak komunikacji? W ogóle nie masz w Menu opcji Telephone? Zak³adam ¿e masz standardowy telefon, ceg³ówkê.
Mo¿e byæ gdzie¶ przerwa w I-Bus. Sprawd¼ bia³± wtyczkê za lew± tyln± lamp± (chyba 12 pin) (tam gdzie te wszystkie modu³y), wtyczkê na koñcu modu³u telefonu (tam gdzie wsadzasz kartê sim w baga¿niku) No i w pod³okietniku masz dwie wtyczki.
Mam brak w menu opcji telefon. Ale ze s³uchawki mogê normalnie dzwoniæ i odbieraæ po³±czenia. Nie ¶wiec± siê te¿ trzy kwadraciki nad monitorem
Wtyczki sprawdza³em i te pod s³uchawka co s± w pod³okietniku i baga¿niku, zastanawia mnie co to za brakuj±ce wtyczka jest na zdjêciu
Daj jeszcze zdjêcie telefonu który masz. Dla mnie to wygl±da na przeciête gdzie¶ kable, bo najnormalniej w ¶wiecie telefon nie ma po³±czenia z szyn± I-Bus któr± przesy³a dane do samochodu.
A ta wtyczka to chyba ma³o istotna bo u mnie te¿ nic tam nie ma i wszystko dzia³a poprawnie, w³±cznie z telefonem. Mo¿e to jakie¶ z³±cze serwisowe do aktualizacji.
Na wy¶wietlaczu telefonu pokazuja siê litery 260-01 to jest jakie¶ oznaczenie odno¶nie sieci, a i ca³y czas mruga. Wk³adam inne telefony i to samo.
Dok³adnie, 260-01 to oznaczenie sieci. A ca³y czas mruga? Dziwne. Mo¿e sterownik w baga¿niku uwalony... Masz jaki¶ ¿eby podmieniæ?
Je¿eli sterownik to to co wk³ada siê kartê to ju¿ podmienialem. Ja mam Mk1 wzi±³em dzisiaj od znajomego modu³ mk2 i pod³±czy³em sama bia³a kostkê to na monitorze pokaza³a siê opcja telefonu tylko by³a nie aktywna
Krysiaman ---wszystkie wtyczki sprawdzi³em, mo¿e byæ odpowiedzialny czytnik nawigacji za brak opcji
Wszystko mo¿liwe. To tylko elektronika, nigdy nie wiadomo co siê posypie :) Jak mówisz ¿e pomog³a podmiana czytnika navi to zmieniaj czytnik :P Najlepiej ju¿ na jakie¶ MK3 albo nawet MK4 :D