Witam. Koledzy prosze o rade w sprawie swapowania motoru. Mam padnieta skrzynie (automat) tzn nie wskakuje mi wsteczny po wymianie w niej oleju. Korzystajac z sytuacji postanowilem kupic skrzynie 5HP30 z M60B40 95r, a za 2 tyg. jak wroce z trasy(taka praca) chce kupic kompletny silnik M60B40 tez 95r ktory mam juz upatrzony. Przywiazalem sie do mojej "małej" i chce jej dac drugie zycie a z tym muzdzylem sie juz dluzszy czas tylko jakos sie nie moglem zebrac. W zwiazku z tym mam kilka pytan. Moze znacie jakis warsztat lub osobe ktora mi to w poprawny sposob wszystko ogarnie (najlepiej z lubelskiego lub bliskich okolic), czy dyfer, wal od 3.0 da rade krecic pod 4.0 czy raczej nalezaloby tez to wymienic? jak wyglada sprawa z elektronika tego wszystkiego? czy duzo jest przy takim swapie roboty? Nie bardzo kumam tej dziedziny wiec prosze o wyjasnienia, opinie i podpowiedzi. Z gory dzieki. PS Jak juz skoncze caly projekt (bo to nie bedzie tylko swap ale tez i optyka w kierunku german styl'u) to napewno dodam fotki. Pozdrawiam
chcialem zaznaczyc ze nic konkretnego na forum nie znalazlem w tym temacie