Strasznie źle ułożona mapa w zakresie dużych dawek paliwa . Ogólnie zielona linia powinna się pokrywać z niebieską wtedy jest dobrze.
Ta mapa to jakieś nieporozumienie, a jeśli chcesz wiedzieć czemu przełącza musisz nagrać osc z jazdy na lpg.
podnieś mnożnik na końcu niech nie schodzi poniżej 1. jest ok
To mi wygląda na za duże dysze. Ewentualnie można trochę zmniejszyć ciśnienie.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Mapa wygląda ok, ale zwrócić uwagę trzeba na to że połówka silnika ma inne czasy wtrysków niż druga. Trzeba poszukać przyczyny tego zjawiska .
sondy mam obie nowe oryginał boscha, doskwiera mu wypadanie zapłonu na wolnych , cykające regulatory na rozgrzanym silniku , i długie kręcenie po rozgrzaniu przy odpalaniu , wszystko nie ważne czy gaz czy benzyna. Z tym kręceniem to jest tak że kręci z 3 s zająknie sie tak jakby miął juz zapalić ale nie odpali i po ok 1-2 odpala. na kompie od jakiegoś czasu wywala notorycznie nawet jak nie miałem gazu błędy lambda integrator czyli że sondy nie sa w stanie wyregulować składu mieszanki. Poza tym nic.
Jak wyglądają korekty na samej benzynie po resecie kompa i 30 km?
Zrób ten prosty zabieg i wrzuć screen z inpy gdzie są integratory.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Mnożnik powinien od przedostatniej kropki być równy.Kropek możesz sobie przecież dodać i wysokie obciążenie dopasować bardziej ale od końca mapy mnożnik wyrównaj.
Do tego pewnie brak kompensacji po między listwami(stąd ten rozjazd pomiędzy bankami).
Dokładne zdjęcia instalacji musisz pokazać.