Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: niesłuszny mandat????

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    Cytat Zamieszczone przez Smoku Zobacz posta
    I jak tam kolego ma sie sprawa mandatu? Dzialales cos ? 3mam kciuki :D

byłem rozmawiałem z policjantem odpowiedzialnym za ten cały cyrk i mi powiedział że moge sie odwołać jedynie do sądu bo on nie może nic juz zrobić bo podpisałem mandat , ale jak by mógł to by mi go anulował nie powiedział że pomylił się i że to ja miałem rację tylko ze złamałem te 2 przepisy, tłumaczyłem mu ze 3 razy i czytałem dzienniki ustaw które czytałem z komórki , bo przygotowałem sie do rozmowy. miałem mocnego kaca bo w sobote balowałem do rana a na 11 juz trzeba było być . Pytałem sie go jeszcze czy przełożony z nim rozmawiał na temat palenia papierosów przy mnie, powiedział tylko ze odbył rozmowe z kapitanem i pewnie rzuci palenie przez to. No zobaczymy, mówiłem mu jeszcze że w sądzie będę nalegał aby poszedł na jakieś testy odnośnie przepisów ruchu drogowego, bo to on mi wmówił ze popełniłem wykroczenie drogowe . No tak czy siak muszę sierowac sprawę do sądu i tyle zobaczymy co sie dalej będzie z tym fantem działo . Aha tłumaczył się że to kolega chciał mnie zatrzymać a nie on :)
    Ostatnio edytowane przez szczurek ; 23-09-2012 o 17:07
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    tak jak mówiłem,po podpisaniu du..a blada z anulowaniem,teraz powłuczysz się po sadach i tam podejrzewam uda Ci się załatwic wszystko pomyslnie :) co do policjantów to mam paru kolegów i czasem ja wiem więcej o przepisach niż oni :) także spoko loko, poza tym chłopaki muszą się wykazywać bo to spraw premii a i tak im to rozejdzie się po kościach....a ten co chciał Cię zatrzymać pewnie samochód chciał pooglądać :) pozdro

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak
    To skrzyżowanie właściwie skręt jest trochę błędnie oznakowany .... masz opuścić skrzyżowanie jadąc w lewo.

Znak poziomy nakazuje jechać w lewo .... sygnalizator jest , że tak powiem "dowolny" .... zakazu zawracania nie ma .... ale zawracając łamiesz nakaz jazdy w lewo .... bo zawracanie to podwójne lewo .... gdyby nie było tej strzałki na asfalcie racja by była po Twojej stronie ..... a tak dupa.

Możesz spróbować się odwołać do sądu , ale obawiam się że niczego nie ugrasz

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    W sądzie spokojnie ich załatwisz ,ja bym nie popuścił bo takich jak Ty pewnie jest wielu i trzepią na nich kasę

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez szczurek Zobacz posta
    http://www.youtube.com/watch?v=jSaxX...ature=youtu.be

no i przyjąłem go. zawsze tam zawracałem i wczoraj natrafiłem na drogówkę . Wiedziałem , że mnie zatrzymają , ale żeby tylko dokumenty sprawdzić czy coś . Według posterunkowego, który palił przy mnie szluga kiedy jego kumpel w radiowozie wypisywał mandat złamałem dwa przepisy nie stosując się do znaków f-10 oraz f-11 dostałem 250 zł i 5 punktów. skręcałem ze skrajnego lewego zaraz za światłami tam gdzie jada samochody. Mandat przyjąłem gdyz policjant mi powiedział ze nie mogę tam zawracać gdyż te znaki obliguja mnie do jazdy w lewo a nie zawracania. byłem na ul hubskiej we wrocławiu tam jest komisariat drogówki i chórem każdy tam mi mówił ze nie moge zawracać i że słusznie dostałem mandat . dzisiaj się naoglądałem filmików i chyba ja mam racje
    http://www.youtube.com/watch?v=fnAy83993O8
    http://www.v10.pl/prawo/Czy,mozna,za...,lewo,318.html
    . Dodam , że jutro na 11 jestem umówiony na komisariacie z tym policjantem co mi wypisał ten mandat , nie wiem czy to coś da . dostałem do w piatek o 18 także może jeszcze go nie zakcięgowali:) mam prawo do 7 dni złożyć jakiś wniosek do sądu ze niby sie nie zgadzam z tym mandatem.
    Jezeli nie zalatwisz aby papier wyladowal w niszczarce (a nie zalatwisz) to nic nie zrobisz. Przyjales mandat i pozamiatane. Nie ma w prawie mozliwosci odwolania sie od tego nawet jak mandat zostal nieslusznie nalozony.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d :)
    Cytat Zamieszczone przez Mark71 Zobacz posta
    To skrzyżowanie właściwie skręt jest trochę błędnie oznakowany .... masz opuścić skrzyżowanie jadąc w lewo.

Znak poziomy nakazuje jechać w lewo .... sygnalizator jest , że tak powiem "dowolny" .... zakazu zawracania nie ma .... ale zawracając łamiesz nakaz jazdy w lewo .... bo zawracanie to podwójne lewo .... gdyby nie było tej strzałki na asfalcie racja by była po Twojej stronie ..... a tak dupa.

Możesz spróbować się odwołać do sądu , ale obawiam się że niczego nie ugrasz
    Tylko w przypadku sygnalizatore,ktory ma "strzalki" jest automatyczny zakaz zawracania. W tym przypadku powinien byc dodatkowy zakaz, ktorego nie ma, wiec przepisy sa po jego stronie :) niestety przyjal mandat i tu moze byc ciezko..

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Przyjął mandat bo winę mu wmówił policjant ,co ma być ciężko ,że policjant się na przepisach nie zna ? To policjant powinien mieć ciężko

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    łatwo nie bedzie, moze tak puścić temat do mediów. Szum zazwyczaj pomaga jak "władza" nie ma racji :D
    Tylko trzeba kogoś mieć w tych mediach aby coś sprawę podjęli :)

ELVIS, cyt. policjant powinien mieć ciężko...czy ty miałes na mysli "nudną impreze" :D:D:D
    Ostatnio edytowane przez Roobs ; 24-09-2012 o 09:27

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Taaak , policjant ten bierny uczestnik , a szczurek czynny i sprawiedliwości stanie się za dość bez sądu :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    ELVIS, no to już wspólczuje temu policjantowi
    Cytat Zamieszczone przez szczurek Zobacz posta
    bede walczyl jak wsciekly byk!

Szczurek trzymamy kciuki za ciebie :victory: