Ktoś miał do czynienia z Yokohama V902B ?
Szukam czegoś dobrego i zaproponowano mi ten model za 770 zł brutto za szt(245/55/17)
- Continental 790 V za 950 zł
- Michelin Pilot Alpin 4 za 1060 zł
Jakieś doświadczenia?
Ktoś miał do czynienia z Yokohama V902B ?
Szukam czegoś dobrego i zaproponowano mi ten model za 770 zł brutto za szt(245/55/17)
- Continental 790 V za 950 zł
- Michelin Pilot Alpin 4 za 1060 zł
Jakieś doświadczenia?
Ja bym polecil Nokian Hakkapeliitta 7 . W e38 mialem 5 tki i byla rewelacja teraz mam 7 jeszcze na nich nie jezdzilem ale szwedzi bardzo chwala.
Jasne, że tylko Nokian i tylko Hakka, a jaki model to obojętnie. Ale u nas są niedostępne w sprzedaży, musiałbyś kupić ze Skandynawii lub Rosji.
pozdrawiam Bartek
Kolega napisał jakie konkretne opony go interesują.....proszę bez dywagacji na tematy innych firm, ew. założenia osobnego tematu.
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Ja latałem na Continental i problemów nie miałem natomiast do Michelin stanowczo odradzam, przerabiałem przeróżne i mam złe doświadczenia z nimi.
Temat Nokian się przewijał, kolce i takie tam. Do tego zalecają produkcje Skandynawską a to już bardzo komplikuje.
W zasadzie zależy mi aby wybrane opony nie miały "problemów-wad" konstrukcyjnych, np. bicia:/
Widziałem nowe opony które to miały.
Extino, masz na mysli letnie Micheliny? Czy też zimowe?
Ja za to mam Micheliny i nie mogę złego słowa powiedzieć
Ja w tamtym roku kupiłem Micheliny i jak na razie jestem mega zadowolony.
Michelin zarówno lato jak i zima zaczynałem od michelinów z próbą parokrotnego wracania do nich przez lata i osobiście nigdy nie założę tego na auto choć by niewiem co by to nie było.
Continental testowałem i problemów z tymi oponami nie miałem zarówno lato jak i zima.
Obecnie mam bridgestone i toyo i bardziej idę w kierunku toyo jeśli chodzi o lato.
Zima komplet continental kupuję spowrotem cyba że się skuszę na test jakiś wynalazków nokian ale jedno auto i tak na continental stawiam drugię zobaczę.