Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: E32 Wierzbica

Zaawansowany Użytkownik Awatar Dj Snake
    BMW
    E30 320i
    Ogólnie do ogarnięcia są tylne klocki na tyle bo się skończyły, lewa wycieraczka bo pękła kiedyś jak włączyłem w zimę gdy była przymarznięta do szyby, prawa ramka od reflektorów bo jest połamana chyba i prawe światła świecą wszędzie tylko nie tam gdzie powinny, lewy mechanizm od podnoszenia szyb do wymiany bo ostatnie dwa ząbki się wytarły i nie dociąga szyby do samego końca tylko zostaje dosłownie 5mm szczelina, trzeba by przeczyścić styki we wszystkich przekaźnikach bo auto troche stoi i coś tam pewnie zawilgotniało/zaśniedziało, dwie opony na przód są potrzebne bo stare poszły spać i obecnie na przodzie są jakieś 16', zrobić polerkę, wymienić uszczelkę pod głowicą.

Tyle się dowiedziałem odnośnie rzeczy do podrobienia. Ile to mniej więcej może kosztować, łącznie ze zrobieniem głowicy? z 2xtyle co autko kosztuje pewnie?

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Dj Snake Zobacz posta
    2xtyle co autko kosztuje pewnie?
    ...albo i jeszcze więcej. Jeśli kogoś nie stać na zrobienie takich pierdół to nie spodziewaj się, że były tam wymieniane inne poważniejsze (czytaj: droższe) rzeczy. Dla mnie to totalny kibel. Już z samego opisu i podejścia sprzedawcy.

P.S. 2,5kPLN to kosztuje remont przedniego zawieszenia w E32 a nie cały samochód, więc 2 x się zastanów zanim wpakujesz się w g...o.

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Istotne też jest ile kasy masz na przeznaczenia na E32...Tak jak Pan Czepialski:D powiedział...z tą konkretną uwazaj bo możesz władować się w kał,widać że gość miał gdzieś dbanie o autko bo być może służyło mu do palenia gumy...dlatego też pewnie,jak sam napisał 2 opony poszły spać...bo sie spaliły a teraz te przednie powędrowały na tył...ja odradziłbym Ci to padło...
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Dj Snake zapomnij o tym ogłoszeniu jak nie chcesz wdepnąć w niezłe g..wno.. Opis aukcji- no comment!

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Dj Snake
    BMW
    E30 320i
    Cóż ogólnie z rozbiórki mojej rozbitej e30, z rarytasów wyciągnę około 3-3,5 tysiąca. Trochę oszczędności i gdzies około 5 tysięcy mógłbym przeznaczyć pewnie na autko. Nie jestem jeszcze pewien czy e32, ciężko może być o coś znośnego. Możliwe że będę zmuszony zmienić obiekt poszukiwań na e34... e32 raczej 3.0 w gazie, co do reszty wymagań to... nie ma wielkiej róznicy, fajnie jakby miało skórę i coś tam z wyposażenia, np. klime.

Zaawansowany Użytkownik Awatar mario80
    BMW
    e32 750
    Mam nadzieje, że nikogo nie obraże... ale mam kilku kumpli, którzy kupili auta z radomia i okolic i były to najnormalnie w świecie niezłe padła, choć początkowo wszystko grało... Ta sztuka też nie wygląda na świerzaka.... No i zgodzę się z "Danny V8", że tam beemek się raczej nie oszczędza. Innych aut ze "sportową żyłką" również...

Zaawansowany Użytkownik Awatar vori
    BMW
    ex E32 730i 1993
    Cytat Zamieszczone przez DannyV8 Zobacz posta
    Kolego samochód kojarzę, gdzieś po Radomiu pomykał. Ogólnie trzeba nanieść poprawkę na zdjęcia bo koleś napisał że stoi dłuższy czas i wymaga polerki...W tym rejonie bmw nie mają łatwego życia (tak dla przykładu) http://www.youtube.com/watch?v=8mWQZA966FM więc nie spodziewaj się rewelki. Jeśli chcesz mogę dla Ciebie oblookać ten egzemplarz ale dopiero w weekend jak odbiorę swoją babcię od lakiernika....cóż deliberować, może być różnie - wnioskując po dokonanych w tym egzemplarzu modyfikacjach
    Jak patrzę na takie filmiki, to czuję się jakbym oglądał zamęczanie na śmierć jakiegoś zwierzaka i wyłączam filmik po kilkunastu sekundach, bo mnie ogarnia smutek i żal.

75% E30/32/34 dostępnych na polskim rynku przeszło przez ręce jakiegoś katownika...
    Lepiej jednak się nie zniechęcać i przebierać w tych 25% (chociaż osobiście określiłbym ten procent jako dużo mniejszy).

A co do tego konkretnego auta - tak jak to ktoś kiedyś napisał - kupując zaniedbane auto nagle może się okazać, że trzeba będzie zrobić to, co poprzedni właściciel olewał przez długi czas - i nagle nazbiera się napraw za grube tysiące.

A i wątpię, aby za 5 tysięcy dało się kupić E32, w którą w krótkim czasie nie trzebaby było włożyć kolejnych tysięcy (no, chyba że ktoś woli dojeździć jakiegoś trupa do końca). E34 już bardziej, ale i tak moim zdaniem trzeba się naszukać (sam rozważałem kupno E34, ale w poszukiwaniach skupiałem się jedynie na jednej wersji silnikowej - 525tds - no i pierwsze warte uwagi oferty znalazłem dopiero za zachodnią granicą).

Uprawnienia umieszczania postów