Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 24

W±tek: Zamkniête auto z kluczykiem w stacyjce i na chodzie..:(

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar przemek22
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    740 manual 95 / 750iL 95 / 740IL 2001
    Sk±d
    Lubuskie

Zamkniête auto z kluczykiem w stacyjce i na chodzie..:(

Witam, mam dosyæ spory k³opot z moj± 750iL. Przyjecha³em dzi¶ do domu i jak co tydzieñ co weekend ¶migam 7er, ale tym razem nici! Otó¿ odpali³em auto co¶ s³abo krêci³o, pewnie dlatego ten problem. Wyjacha³em da³em na P i wracam po 3min a auto chodzi i jest zamkniête! dobrze ¿e to sta³o siê na podwórku. Uda³o mi siê otworzyæ maskê i zgasiæ silnik ale co dalej? Mo¿e kto¶ mi pomóc? Obecnie auto stoi zakniête , maska otwarta , aku pad³ bo ci±gle na zap³onie. Proszê o pomoc.
    Banditen Motor Wagen

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar arturo193
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    W planach E38 750i
    Sk±d
    Norwegia
    Rozumiem,¿e nie posiadasz drugiego kluczyka...pod³adowaæ aku to nie problem bo masz dostêp do plusa pod mask±...gorzej z otwarciem...
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    Sk±d
    Lubuskie
    Ta.. Auto kupi³em miesi±c temu od helmuta i mia³ tyko jeden kluczyk, z ³adowanie spoko, ju¿ mam wszystko uszykowne. Mo¿e bratanek podjedzie to modic 3 da rady otworzyæ...hmmm
    Banditen Motor Wagen

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar jareczek256
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    E38 728i
    Sk±d
    z³otoryja
    Poszukaj na necie ktory bezpiecznik odpowiada za centralke i podaj mu napiecie a autko samo sie otworzy bez zadnych uszkodzen
    BMW - rado¶æ z jazdy!

Vip Vip Awatar NoVy
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    By³o : E38 2.8 iA/ By³o : E32 4.0 V8/ Obecnie : ///M3 e46
    Sk±d
    Wrocek City / Southampton
    By³y takie przypadki ju¿ nawet dwa razy na zlotach zatrzasnê³y siê kluczyki w aucie i sposobem na t± awarie okaza³o siê otworzenie auta poprzez zamek od klapy baga¿nika tylko ¿e ten sposób jest do¶c inwazyjny poniewa¿ trzeba w³o¿yc w zamek ¶rubokrêt i uderzac w niego m³otkiem i wtedy powinna fura siê otworzyc ;) natomiast czyta³em tak¿e ¿e mo¿na zdj±c os³onê plastikow± która jest na tylnej klapie , do niej jest przymocowana ramka od tablicy rejestracyjnej :] ¶ci±gasz j± i powiniene¶ widziec za ni± czê¶c mechanizmu zamka , nie pamiêtam dok³adnie jak to siê robi³o ale jest to napewno mniej inwazyjny i niekosztowny sposób na otwarcie auta

Powodzenia ;]
    Wie¶niactwo to stan umys³u nie miejsce zamieszkania .........

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    Sk±d
    Lubuskie
    Cytat Zamieszczone przez jareczek256 Zobacz posta
    Poszukaj na necie ktory bezpiecznik odpowiada za centralke i podaj mu napiecie a autko samo sie otworzy bez zadnych uszkodzen
    Eh.. bezpieczniki nic nie daja...
    Banditen Motor Wagen

jak mnie siê zamkne³o , zadzowni³am po ' awaryjne otwieranie - super expresowe us³ugi 100 % satysfakcji' - pan przyjecha³ i mówi za 3 minuty bedzie otwarte ... po 2 godzinach zw±tpi³ ;D
    powiedzia³ , ¿e nigdy nie mia³ takie upartego samochodu i ¿e jedynie oze mi awaryjnie dorobic klucz.
    Tak¿e jesli masz kogo¶ znajomego to niech Ci dorobi klucz (³±czy siê przez urz±dzenie przypominaj±ce navi z kluczykiem) ja zap³aci³am 250 pln
    ♥♥♥ BLACK MAGIC ♥♥♥

£atwo siê zgubiæ, gdzie¶ miêdzy marzeniami, otaczani szarymi problemami os±dzani pochopnie ...
    Po co p³acz i skrucha? P³omieñ chwili, wolno¶æ z³ap i nie daj siê oszukaæ.

AJK : (

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar norbi 735il
    Do³±czy³
    Mar 2012
    BMW
    by³o BMW e34-520i, 2x e32 735i......jest BMW e38 4.0i 94r.
    Sk±d
    Czêstochowa
    witam,
    ja otworzy³em swoj± za pomoc± - wyprostowa³em metalowy wieszak na ubrania na koñcu wygi±³em go na pentelke ,wzi±³em ¶rubokrêt i przez szmatki odgi±³em górê drzwi,w³o¿y³em przez górê drut z pentelk± i w³o¿y³em na rygiel od drzwi i poci±g³em do góry i otwarte:D-ca³a filozofia:p
    nadmieniê ¿e nic siê nie uszkodzi³o ani nie porysa³o
    pozdrawiam

studiomaxmedia.com Vip Awatar extino
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    BMW E32 740i V8 M62 1992 SHADOWLINE/E38 750i V12 M73 1999 / E65 745i V8 2002
    Sk±d
    Poland
    Ja bym jednak pofatygowa³ siê na otwieranie awaryjne jak kivi pisze lub miesi±c czekania i po vin nowy klucz za aso pod warunkiem ¿e masz ori zamki w niej.

metoda z e32 na e38 nie zachula podobnie jak na e32 z grubymi szybami i belkami w drzwiach 740i i 750i z uwagi na zbyt ma³± ilo¶æ miejsca i jeszcze kwestia czujnika

chyba ¿e taniej cie szyba wyjdzie !

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    Sk±d
    Lubuskie
    Cytat Zamieszczone przez extino Zobacz posta
    Ja bym jednak pofatygowa³ siê na otwieranie awaryjne jak kivi pisze lub miesi±c czekania i po vin nowy klucz za aso pod warunkiem ¿e masz ori zamki w niej.

metoda z e32 na e38 nie zachula podobnie jak na e32 z grubymi szybami i belkami w drzwiach 740i i 750i z uwagi na zbyt ma³± ilo¶æ miejsca i jeszcze kwestia czujnika

chyba ¿e taniej cie szyba wyjdzie !

My¶le ¿e jak w poniedzia³ek nie uda sie otworzyæ MODIC-em to zamówie nowy kluczyk. I bêde mieæ dwa:)
    Banditen Motor Wagen

Podobne w±tki

1. Co to za auto ?
    Przez technics w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 17-02-2012, 20:28
  2. [elektryka] elektrozawory, kiedy zamkniête, a kiedy otwarte(foto)
    Przez e4r5t w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 24
    Ostatni post / autor: 12-02-2012, 15:50
  3. [elektryka] Sygna³ pozostawionego kluczyka w stacyjce
    Przez michaelp492 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 08-02-2012, 18:47

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów