Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: sklep spozywczy rozpoczecie działalności

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    Koleś uważaj sobie z takimi tekstami to po 1

zakładasz debilne tematy bo ciagle masz inne pomysły to po 2

a po 3 jak jesteś niedorajdą to twój kłopot, skoro nie umiesz nawet pomyślec skąd wziąć pare tys na rozkręcenie intersu tylko pytasz o to na forum a wielce chcesz sklep prowadzić buahahhahaha - typowa polska mentalność mam 3 zł w kieszeni i o milionach myślę

chłopie idz na pensję bo do interesu trzeba mieć smykałkę i pojęcie a Ty niestety tego nie masz
    a ty naucz się czytać.
    proszę nie wypowiadaj się w tym i innych moich tematach, z góry dziękuje

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750 e38
    Blog
    1
    nawet malutki sklep na wsi to podstawa alkohol i papierosy a tu musisz mieś z 15 tys na start na wyżej wymienione koszta a gdzie reszta ???? prowadzenie dzialnosci dla jednej osoby + czynsz +zus + ksiegowa + media + opał i inne min 4000 pln lub wiecej bo jeszcze auto i paliwo a musisz zapierdalać do kilku hurtowni bo niema jednej uniwersalnej i najtanszej (przy zalozeniu ze wlasciel firmy nie ma wynagrodzenia )a bedąc malym sklep i jeszcze biorąc towar na kreche bedziesz dużo płacić w hurtowni i teraz prosta matematyka aby wyjsć na zero musisz przy marzy 20 % -25 % sprzedać (7 dni w tygodniu ) na jakies 100 000 pln aby wyjsc na maly zysk wiec 3000 pln dziennie a na wiosce moze koło 10go bedziesz mial wiecej ale po 2 tyg po 10tym bedzie branie na kreske wiec interes opłacalny średnio lepiej isc na etat zapłacą zus i 1800 na łapke i zero stresu ....... ale powodzenia w szukaniau drogi w biznesie ....miałem tez sklep na wsi i zamknełem bo kasa nie specjalana a pracy kupa

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Cytat Zamieszczone przez bemka Zobacz posta
    nawet malutki sklep na wsi to podstawa alkohol i papierosy a tu musisz mieś z 15 tys na start na wyżej wymienione koszta a gdzie reszta ???? prowadzenie dzialnosci dla jednej osoby + czynsz +zus + ksiegowa + media + opał i inne min 4000 pln lub wiecej bo jeszcze auto i paliwo a musisz zapierdalać do kilku hurtowni bo niema jednej uniwersalnej i najtanszej (przy zalozeniu ze wlasciel firmy nie ma wynagrodzenia )a bedąc malym sklep i jeszcze biorąc towar na kreche bedziesz dużo płacić w hurtowni i teraz prosta matematyka aby wyjsć na zero musisz przy marzy 20 % -25 % sprzedać (7 dni w tygodniu ) na jakies 100 000 pln aby wyjsc na maly zysk wiec 3000 pln dziennie a na wiosce moze koło 10go bedziesz mial wiecej ale po 2 tyg po 10tym bedzie branie na kreske wiec interes opłacalny średnio lepiej isc na etat zapłacą zus i 1800 na łapke i zero stresu ....... ale powodzenia w szukaniau drogi w biznesie ....miałem tez sklep na wsi i zamknełem bo kasa nie specjalana a pracy kupa
    zamierzam "zatrudnić swoją drugą polowe" poza tym bez problemu znajdę za 800 pln pracownika. Znajoma prowadzi sklep 100 m dalej ona jako właścicielka jest zatrudniona i ma jednego pracownika, mąż jej dowozi busem towar z ZG. Pracownik zatrudniony na umowe nie na wariata ale towaru ma 3 razy tyle co omawiana właścicielka i tanszy, klientów ma na kreske też ale sprawdzonych.

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Hmm...w PL sklepiki to słabo opłacalny interes a szczególnie w małych miejscowościach...miałem kilka sklepów w tym ogrodniczy i dwa obuwnicze...finisz był taki,że po zlikwidowaniu działalności miałem cały dom zawalony butami:D...i 60 tyś zł w plecy...nie polecam.Pozdrawiam.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Proszę o spokojną dyskusję...idę spać i mam nadzieje że rano nie trzeba będzie przeczyszczać tematu.
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

BMW
    Dobra jednak zamknę do jutra na ochłodzenie.
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

BMW
    Otworzyłem na próbę :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750 e38
    Blog
    1
    znowu bedzie hardcores !!!!!!!!

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    Marcin co do własnego interesu za co byś śie nie wzioł na początku trzeba włożyć żeby wyjąć. Po 5 latach prowadzenia własnej działalności (szwalnia) tym bardziej małęj działalności nie polecam tego nikomu , na początku wiadomo inwestycje jeśli trafiłęś w rynek ok jest jakiś zarobek do 2011r było nieźle wychodziłęm na swoje i stać mnie było na kilka przyjemności ale puźniej w tej branży zaczeło źle się dziać a w 2012 roku robiłęm praktycznie tylko na opłaty w ostatnich miesiącach już dokłądanie do interesu. I jak jesteś pracodawcą to i tak nigdy nie dogodzisz nikomu zawsze pracownik za coś cię zgnoii aktualnie też jestem bez pracy i wiiem jaki jest problem z jakąkolwiek pracą w Polsce ale jedno jest pewne z własną działalnością teraz 2 razy bym przemyślał wszystko a pewnie i tak wolałbym być zatrudniony u kogoś. Zrobisz swoje dziekuje dowidzenia i na koniec miesiaća też jakiś grosz wpada

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    ...i kto otworzył "sklep" ? Bezi :D