Pompa z elektronicznym nastawnikiem jest nawet w silniku 2.4 znanym z E30 i E34 ale to inny silnik niż 2.5TDS może 2.4 z E28 miały mechaniczną tz lata wyraźnie to sugerują ale nie wiem i nie wiem czy nawet jeśli to da sie zaadaptować do 2.5TDS spytam sie konkretnie o silnik sprzedawcę jutro czy silnik napewno jest na mechaicznej pompie ( na pompie z linką) czy też może sprzedający jest w błędzie. Może i nie bardzo widzisz ale ja widzę tylko małe światełko w tunelu że zwykła prostrza pompa bez komputera działała by wkońcu jak należy bo dla mnie ważne jest dobre działanie a nie to czy cos jest oryginalne czy nie. Przerabiałem już Puga 406 2.1TD te silniki mają elektroniczną pompe z lukasa bardzo kiepską i wadliwą więc do nowego samochodu wsadziłem starą pompe z 405 ale BOSCH bo miał ten sam motor i było 1000000% lepiej i pewniej niż na starej której się nawet nie dało już naprawić przez to że była skomplikowana i kiepskiej firmy ( LUKAS )
Szkoda że w miare łatwo nie da się wziąć pompy do TDSa bo wszyskie są z elektronicznym nastawnikiem pompy. Ale cóż zadzwonie jutro i może wyjaśnie kilka kwesti lub jak ktoś mnie ubiegnie to jeszcze lepiej

Odpowiedz z cytatem