No nie ale to nie jest normalne są silniki ale wyczynowe M power czy V-teki hondy to się nie dziwie i zauważmy jedno ,że te silniki nie palą oleju przez to że pierścienie są zużyte tylko przez tracą go przez to że odma puszcza a to że układ dolotowy jest tak skonstruowany że odma dmucha w dolot to inna sprawa i w efekcie silnik go wkońcu pali dostając lubrykację jak 2 sów ;/ Mnie to nie interesuje bo ja mam czystą odme to niech sobie dmucha w dolot ale ci co mają uklejone odmy olejem powinni pomyśleć nad innym rozwiązaniem chyba że chodzi o ekologie żeby olej nie kapał na ziemie. Bo dla hondy można zakupić separator odzysku oleju i wtedy od wymiany do wymiany prz zdrowym dole i górze nic nie uleci. I tak powinno mieć zrobione każde auto co ma do tego tendencje. Ja rozumiem że odma musi być tak zrobiona ale można było wykazać się pomysłowością zamiast robić taką głupote której następstwem ubywa znaczna ilość oleju.
No a sory w przypadku zwykłego opla jeśli jara olej to nic innego jak wychlastany dół lub góra albo wszystko naraz a nie wina odmy na to nie licz. Wiec w przypadku takiego samochodu jest to jednoznaczne że silnik to łoch. Dlatego takie samochody u mnie były sprzedawane.

Odpowiedz z cytatem