Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 61

Wątek: Czy e38 730d to dobry wybór na auto na codzienne dojazdy do pracy (120km)?

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Trol nikt nie mówi że jeszcze nie będziesz miał szansy napisać a nie mówiłem, Ale M57 to naprawdę dobry silnik nowoczesny ale nie wymyślny i o ile zadbany i nie zapuszczony to zupełnie bezproblemowy w Dieslu tubo pompa czy wtryski siadają trzeba się z tym liczyć owszem jest to drogie ale przez lata oszczędności na braku układu iskrowego to nie jest też to straszny wydatek o zużyciu bloku i głowicy nie ma tu mowy o ile filtry i olej były zmieniane a osprzęt zasiliania paliwa jak i turbo są ważne w dieslu a że drogie to często te elementy są wyekploatowane i stąd nieustanne problemy jeśli ktoś naprawia na raty auto z polski bo robiąc wszystko naraz już jest pewne że będzie ok. W tdsie sytuacja jest odwrotna bo nawet komputer(zmieniany - programowany) pompa i turbo były regenerowane wtryski nie są idealne ale w normie i samochód jest bardzo niepewny ciężko pali no nagrzaniu a czasem się ciepłego zapalić nie da.
    Co jak co ale M57 to dobry silnik tak samo jak i M30 i jeśli będzie zadbany to napewno polata.

A dla osób twierdzących że 400 to już agonia podam wam przykład miałem okularka 98' Dokładnie E290 Może był cofany kupiłem w pl miał 700k km i co? Super śmigał dynamika spalanie super bardzo dobrze działał jedyne wady tego silnika ( w sumie nie wady) To to że wtrysk sterujący prędzej czy później poleci o ile nie był wymieniany niestety mi też poszedł 3700 BOSCH z wymianą i głowice lecą ale to raczej w Sprinterach od przeciążenia. Pozatym silnik jest super i bezproblemowy i sądze że też spokojnie na milion.

Kolejny przykład MB w124 E250 sam dieselek znajomy ma na taxiówcę napewno dziennie robi przynajmniej 200km codziennie i nigdy samochód nie stanął kupił 10 lat temu być może cofnięty ktoś sprowadził z niemiec dla niego. Teraz ma koło 1.000.000 daawno nie korzystałem z usług jego TAXI ale o ostatnim razem było ponad 900 tysi przebiegu a chodzi malinowo jedyne co prócz normalnej eksploatacji i drobnostek to wtryskówka była ustawiana dawka i kąt i samochód jest żwawy bierze jakieś 0.5 litra oleju na 1000 ale to i tak dobrze gość jest starszy i gdyby sprzedał to auto handlażowy merc jest biały to handlaż by go doszykował ukrył że to była taxa i cofnął licznik na 250 tysięcy i sprzedał potem kupuje go ttrol albo jędrek i mówi no mercedes chodzi super ale to dlatego że ma 250tyś przebiegu co prawda bierze już troche olej bo stary i wyjeżdzony napewno nie dobije do miliona co ty maniak pleciesz 400tyś jak zrobi to będzie trup owszem do licznokowego miliona by napewno nie doszedł ale tak naprawdęwtedy przy licznikowych 400.000 przebiegu miał by realny przebieg ponad 1.150.000 km :D nowe auta to szroty miałem nieprzyjemność jeździć Octavią 2009r niby super nowe auto i wogóle ale żeby wymienić żarówkę trzeba złamać sobie rękę jakość wykonania wnętrza i użyte materiały są druzgoczące nowe samochody istotnie nie są teraz na lata i duże przebiegi.
    Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 16-09-2012 o 02:50

Zaawansowany Użytkownik Awatar Dawid7er
    BMW
    e38 730i
    Blog
    5
    właśnie dostałem oczopląsu....

Zaawansowany Użytkownik Awatar Norbert08
    BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez Dawid7er Zobacz posta
    właśnie dostałem oczopląsu....
    Zgadza się przydałby się jakiś tłumacz albo "legenda" jak się zabrać do czytania tego, niestety niektórzy są niereformowalni i nic do nich nie trafia... Wybaczcie za małe OT.
    Ostatnio edytowane przez Norbert08 ; 16-09-2012 o 11:51

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    A ja mysle ze kolega ttrol napisal swieta prawde i tylko prawde . To samo co ttrol napisal o niemczech to samo widze ja w szwecji . Kazdy normalny szwed jezdzi dzis nowym ekonomicznym autem i sprzedaje je po max 3-4 zaraz po gwarancji . Na dzien dzisiejszy kupowanie 10 czy jeszcze starszego bmw 7 nie ma zadnego racjonalnego uzasadnienia chyba ze jest to calkiem nowe auto . Auta takie jak moje e65 to juz na tutejsze warunki stary pazdzierz , przewaznie strasznie dojechane . Servis w szwecji jest jeszcze drozszy niz w niemczech . Ja kupilem swoje 7 tylko i wylacznie dlatego ze moje przebiegi miesieczne to max 500 kilometrow i koszty benzyny w tym przypadku sa znosne , a wszystkie akcje servisowe przeprowadzam sam . Jesli mial bym dzis kupic auto do jezdzenia do pracy taki dystans jak jest w temacie i za mniej wiecej cene 730 d z 2001 roku czyli za 30 tys zl . Byl by to jakis Ford mondeo w dizlu albo vw passat ogolnie czym nowszy tym lepszy ...

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Ja swoją E38 jeżdże do pracy codziennie...robię 30 km...autko sprawuje się świetnie i tak naprawde nerwów naniszczył mi tylko ten nieszczęsny zbiornik,którego podwójna wymiana kosztowała mnie prawie 5 tyś zł...Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez arturo193 ; 16-09-2012 o 12:19
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Na zajęciach z polskiego było coś co nazywano czytaniem ze zrozumieniem teksty bywały poryte i nie wystarczyło tylko przeczytać raz czy dwa ale przeanalizować i zinterpretować tekst żeby go zrozumieć. Osoby nie mające tych umiejętności istotnie mogą mieć problem ze zrozumiemiem moich tekstów które w mojej opini są jasne i czytelne. O ile brak czasem ważnej i pomocjej interpunkcji mierzi to nie niemożliwa zrozumienia. Teksty typu nie wiem co piszesz albo potrzebna jest legenda dla twoich postów mnie nie ruszają Ci co mają ochotę zrozumieć to co piszę rozumieją.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez ManiacDrifting Zobacz posta
    Na zajęciach z polskiego było coś co nazywano czytaniem ze zrozumieniem teksty bywały poryte i nie wystarczyło tylko przeczytać raz czy dwa ale przeanalizować i zinterpretować tekst żeby go zrozumieć. Osoby nie mające tych umiejętności istotnie mogą mieć problem ze zrozumiemiem moich tekstów które w mojej opini są jasne i czytelne. O ile brak czasem ważnej i pomocjej interpunkcji mierzi to nie niemożliwa zrozumienia. Teksty typu nie wiem co piszesz albo potrzebna jest legenda dla twoich postów mnie nie ruszają Ci co mają ochotę zrozumieć to co piszę rozumieją.
    ;)........;) Kaczy dajesz radę !!! Fakt jak się wczyta człowiek to i zrozumie!

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    To może ja się wypowiem ,bo jeżdzę "do pracy " e38 już6 lat :)

Jeżdziłem e38 TDSem 5 lat ,zrobiłem 260 tys km ,robiłem trasy 2500km i tez 10 km ,na trasy jak najbardziej e 38 ,w mieście bez sensu.

Teraz mam 3.0d ,oczywiście inny silnik ,ale droższy przy awariach jakie na pewno wystąpią. Jak na razie jestem zadowolony :)

Najważniejszy jest stan auta ,nie ważne czy TDS czy 3.0D ,TDS jest oszczędniejszy w mieście , a 3,0D na trasie.

Miałem TDSa po chipowanku i radził sobie całkiem normalnie na baku robiłem nawet 1200km ,więc wynik całkiem dobry.

Gdybym miał kupowac auto do jazdy do pracy około 100km to bym sobie kupił e46 2,0d 150 km ,ekonomiczne ,fajnie zrobione ,wiem ,że to nie e38 ,ale koszta i cena tez nie jak za e38 :)
    Sam szukam jakiegos compacta e46 w dieslu do jazdy po mieście bo zaczyna mi byc szkoda mojej e38 ,bo czasem robię "trasę " 14 km łącznie,ale tez 2000 km :)

Pozdrawiam

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Dodam swoje 3 grosze. Mam służbową nówkę skodę octavię 1,6 TDI, moje 7er używam teraz naprawdę rzadko i można powiedzieć że jest to auto na niedzielę, w weekend byłem wraz z żoną i dzieckiem u żony siostry - 260 km w jedną stronę. Po powrocie żonka powiedziała tak: " to auto mimo że nowe nie jest w połowie tak komfortable jak nasze 7er". Ja jako kierowca zmęczenia nie odczułem, może trochę na plecach ale tylna kanapa to już co innego.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik Awatar BartekMW75
    BMW
    E38 730 D 1999 r M57 BIARRITZBLAU METALLIC...EX: E39 525 TDS, E39 530D, E30 325i
    gdybysmy uzywali naszych 7er tylko do tego do czego zostaly stworzone to ja bym tu samych Panow Prezesow i biznesmenow widzial...a wedlug tego co pisza niektorzy to lepsza 4 letnia kia.skoda.fiat czy inna padaka niz 10 letnia 7er....
    gdyby Pan Bóg preferował przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...
    nigdy nie jedz szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...

Witam! Prosze pomniejszyc fotke poprzednia w sygnaturze, niestety byla zbyt duza!!! Admin