Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Wątek: E32 750 Elbląg

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Tutaj za taki numer już miałby zablokowane konto na giełdzie i bardzo prawdopodobne,że i policja przyjechała by w odwiedziny za oszustwo odnośnie przebiegu.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Banned
    BMW
    e4444
    To stare beemki sie jeszcze kręci?? przeciez 330 tys to zaden przebieg.
    Druga sprawa co ma policja do skręconego przebiegu?? od tego jest sąd jeśli ktoś chciałby wykazać oszustwo, jedynie z cywilnego musiałby sprawe kręcić. Ale to jeszcze trzeba udowodnic w jakiej wierze był kręcony, a jakby na sprawie powiedział że wymienił licznik bo przestał działać i chciał dać stary z autem a nowy nabywca nie chciał??
    A jakby powiedział że skręcił licznik bo miał taki kaprys i przekazal wiadomość nowemu nabywcy że aktualny przebieg napewno nie jest prawdziwy i tylko sugeruje sie odczytem z zegarów??
    Ciekawe co by wyszło na sprawie.
    A nawet mogło by wyjść że te poprzednie 330 tys to już było kręcone i co?? Szarpali by właścicieli wstecz??
    To tak nie działa. Przebieg to pół biedy gorzej jest książki serwisowe podrabiać!!! NIE WOLNO. Poza tym cofaniu liczników mówimy NIE i też mówimy po co do chu...@!

Co do auta to moim zdaniem przy małym wkładzie można z niego coś jeszcze zrobić, nie ma tragedii.

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez mandrax1 Zobacz posta
    To stare beemki sie jeszcze kręci?? przeciez 330 tys to zaden przebieg.
    Druga sprawa co ma policja do skręconego przebiegu?? od tego jest sąd jeśli ktoś chciałby wykazać oszustwo, jedynie z cywilnego musiałby sprawe kręcić. Ale to jeszcze trzeba udowodnic w jakiej wierze był kręcony, a jakby na sprawie powiedział że wymienił licznik bo przestał działać i chciał dać stary z autem a nowy nabywca nie chciał??
    A jakby powiedział że skręcił licznik bo miał taki kaprys i przekazal wiadomość nowemu nabywcy że aktualny przebieg napewno nie jest prawdziwy i tylko sugeruje sie odczytem z zegarów??
    Ciekawe co by wyszło na sprawie.
    A nawet mogło by wyjść że te poprzednie 330 tys to już było kręcone i co?? Szarpali by właścicieli wstecz??
    To tak nie działa. Przebieg to pół biedy gorzej jest książki serwisowe podrabiać!!! NIE WOLNO. Poza tym cofaniu liczników mówimy NIE i też mówimy po co do chu...@!

Co do auta to moim zdaniem przy małym wkładzie można z niego coś jeszcze zrobić, nie ma tragedii.
    Hej Dzudza pisał, że silnik kiepsko pracuje to przy M70 mały nakład nie będzie.
    pozdrawiam Bartek

Banned
    BMW
    e4444
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Hej Dzudza pisał, że silnik kiepsko pracuje to przy M70 mały nakład nie będzie.
    Mam dwie m70 na stanie, jedna kiepsko pracowała i nie był to duży nakład, wiem co mówie.
    Kiepskie pracowanie to pojęcie względne, tak naprawde nie wiem kto zapuścił mit że m70 jest drogie w utrzymaniu.
    Przecież nikt nie mówi chyba o remoncie po zerwanym łańcuchu !!!
    -12 świec ale mi wydatek
    -dwie kopułki i dwa palce ale mi wydatek
    -przepływki ha ale mi wydatek
    -sondy?? rosną na drzewach
    tam nie ma się co popsuć
    -czujniki położenia??
    Wkładałem gołe rozebrane m70 do rekina, spawałem skrzynie z m30 do dzwona od automata m70, przerabiałem jednomas do wieńca od m70.
    Poza tym tych silników się gruntownie nie remontuje (ekonomicznie nie opłacalne) kupuje się drugi z allegro za max 2 tys, bywają tańsze.
    Oczywiście zaraz wszyscy naskoczą że to nie prawda nie możliwe, że nie wiadomo ci się kupi, wszystko jest do ogarnięcia tylko trzeba cierpliwości a nie $$

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    wszystko jest do ogarnięcia tylko trzeba cierpliwości a nie $$
    W Twoim przypadku potrzebny jest jeszcze kawałek drutu, trochę papieru i ślina...

Banned
    BMW
    e4444
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    W Twoim przypadku potrzebny jest jeszcze kawałek drutu, trochę papieru i ślina...
    Dobre, uśmiałem się do łez.
    Kto niemiał do czynienia z tym silnikiem podsadza mit. tyle

tuczi77 grzeczniej proszę.
    Ostatnio edytowane przez mandrax1 ; 12-09-2012 o 22:52

Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    Znowu temat z serii "igly z widly". Co z tego, ze handlarzyna chce zarobic? 7,5 tys. zl to jakas porazajaca cena? Czego Wy chcecie za te kase? Licznik skrecony? A ciekawe ilu z posiadaczy e32 ma niekrecony...Sami tu piszecie, ze po kupnie jakielkowiek 7er trezba miec 2-3tys. zl na drobne wydatki po zakupie. Tu tez pewnie tak jest. Zajzyjcie sobie do dzialu "Witam", to sobie poczytacie, co kto robi zaraz po kupnie. Praktycznie kazdy pisze, ze zawias do wymiany, hamulce bija, lyse opony i silnik cos szarpie i pewnie przeplywka do wywalenia... Taki urok 20-letnich samochodow. Sam wlozylem do swojej e38 ok $2tys. w ciagu kilku miesiecy ;) A stan byl "salonowy" :D

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Dobre, uśmiałem się do łez.
    Kto niemiał do czynienia z tym silnikiem podsadza mit. tyle

tuczi77 grzeczniej proszę.
    Ja mam ten silnik od nowości, czyli jakieś 25 lat, grzebałem w kilkunastu z racji dużego obycia z tym silnikiem, do każdego jaki wisi na allegro spokojnie dokładam 7 tyś i to bez zdejmowania głowic jeszcze, wtedy można powiedzieć, że jest w miarę dobrze.

Jak masz tak świetnie zachowane M70 bez żadnych nakładów finansowych to chętnie zobaczę na zlocie.

Możliwe jednak, że mamy inne poczucie poprawnej eksploatacji tego silnika.

Szybkie podsumowanie może Cię otrzeźwi:

- przewody zapłonowe 1700 PLN
    - uszczelki pod kolektor ssący 2000 PLN
    - uszczelki pokryw zaworów 200 PLN
    - świece 150 PLN
    - odpowietrzenie zawsze do wymiany 350 PLN
    - kopułki plus palce 500 PLN
    - regulatory ciśnienia paliwa 350 PLN
    - wisko 450 PLN
    - olej plus filtr 300 PLN
    - olej w skrzyni z filtrem 200 PLN
    - płyn chłodniczy 15 litrów 200 PLN
    - termostat Wahler 100 PLN
    - pompa wody Hepu 500 PLN
    - sondy uniwersalne Boscha 380 PLN, dedykowane z wtyczkami 540 PLN

to tak na szybko, pewnie jeszcze by się coś znalazło

robocizna za to wszystko Łódź/Warszawa około 2000 do 2500 PLN, chociaż pewnie i więcej

to robi sumę 9 tyś

i to jest praktycznie tylko silnik, a gdzie niesprawna zazwyczaj klimatyzacja, hamulce, zawias, zazwyczaj martwe NIVO, i zawsze luzy na krzyżakach wału, ponieważ nie ma w tym silniku w e32 tłumika drgań skrętnych na wale

jeżeli jesteś tak obeznany to chyba rozumiesz, że wszystkie w/w pozycje należy bezwzględnie wymienić w 20-paro letnim aucie. No chyba, że do upalania w e30 w manualu z M30 to nie trzeba, bo i tak długo nie posłuży, wtedy się zgodzę z Tobą.

PS. Kupowałem swego czasu w Niemczech M70 z przebiegiem 140 kkm, kosztowało 1100 Euro, chyba nie pisałeś o tych trupach z allegro
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 12-09-2012 o 23:36
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Daj chłopu spokój, rozumni odbiorcy aut z M70 mają o tym chociaż mgliste pojęcie.

A Kapitan Oczywisty niech upala dookoła trzepaka na czym chce, może być nawet na starej pralce frani, jak mu kabla starczy.
    Czarne e32 w benzynie!