-
Zaawansowany Użytkownik
Witam!
Witam wszystkich forumowiczów! :-)
Jestem z Warszawy. Nie posiadam jeszcze "7", jednak przymierzam się do zakupu e32.
Mam nadzieje, że mogę liczyć w przyszłości na pomoc Szanownego grona w wyborze odpowiedniego autka.... :-)
Pozdrawiam.
-
Zaawansowany Użytkownik
Powitać na forum :) Jakiej E32 szukasz ? 3l czy coś więcej ?:)
-
użytkownik
W I T A M :D
skoro nie masz 7 a trafiłeś juz do nas to jestes na najlepszej drodze by sie sporo dowiedzieć o modelu który chcesz kupić - czytaj czytaj i czytaj a przy zakupie nie dasz sie nabrać na byle co
powodzenia w zakupie wymarzonej 7
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
-
Zaawansowany Użytkownik
Witaj.
Szukaj szukaj bo e32 to fajne auto :p
-
Zaawansowany Użytkownik
Hej!
Szukam chyba jednak czegoś powyżej 3l. Zastanawiam się nad 5l, jednak jestem trochę przerażony ewentualnych kosztów napraw i ogólnej obsługi tego motoru... :-)
Jakby się trafiła jakaś 4l to może nawet i lepiej by było. Prawdę mówiąc nie jestem do końca zdecydowany i bardzie sugerowałbym się stanem auta. Widzę, że użytkujesz 5l (kubosh). Możesz coś podpowiedzieć?? Czy warto, czy nie i czy alternatywą może być 4l lub nawet 3,5?? Jestem początkującym w tej kwestii. Kiedyś miałem okazję prowadzić 3l (m30) i nie zrobiła osiągami na mnie dużego wrażenia.
Planuję zakupić auto i użytkować je jak na "młodego" klasyka przystało - typowo weekendowo, do cruisingu.
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez mario80 ; 21-02-2015 o 07:55
-
Zaawansowany Użytkownik
W sumie zależy do czego chcesz mieć 7er - jeżeli do jazdy w miarę na co dzień - bierz M60B30 lub M30B35 . Nie ukrywam ,że M70B50 pali jak smok w mieście . NA trasie jest ok. Ja mam to szczęście ,ze kupiłem autko od naszego forumowicza ( pozdro Preze32s ).
Ja miałem M30B30 i było okej , ale nie ma co porównywać z M70B50 . Oczywiście zaraz się odezwą głosy ,ze brać M60B40 bo mniej pali , tańsze w utrzymaniu itp. No i zapomnij o gazie przy M70 :) - tak więc jeżeli chcesz aby mieć auto weekendowe to bierz M70B50 - tylko ważne abyś miał mototr w dobrym stanie. A ile chcesz wydać mniej więcej na autko ? Ostatnio kolega z łodzi kupił piękną V12 :) za coś 10-12 klocków :)
-
Damian
Vip
hej hej :) powodzenia w szukaniu :) a potem radości z jazdy i posiadania e32
-
Zaawansowany Użytkownik
Planuje, że mogę tyle mniej więcej wydać.
Zgodzę się z Tobą - szukam auta bez założonego gazu i nie mam zamiaru go zakładać.
A co do silnika - poczytałem fora i opinie. Jedni są za 4.0 inni za 5.0. Można uznać, że co osoba to opinia. Nie wiem, czy ta M60B40 to tak dużo mniej pali - przy tym i tak dużym spalaniu to te różnice nie są już chyba ogromne. Jednak boję się, że ewentualne naprawy M70B50 przerosną nawet koszty zakupu auta. Tak więc są plusy i minusy po jednej i drugiej stronie.
Innym problemem jest fakt, iż ładnych e32 do sprzedaży jest w PL jak na lekarstwo, wiec trzeba mieć też trochę szcześcia w poszukiwaniach.
PS. Przeczytałm Twój wątek o zakupie 750. Gratuluję pięknego samochodu. No i fajnie, że udało Ci się kupić auto, które było w dobrych rękach :-)
-
Zaawansowany Użytkownik
W większości wypadków utrzymanie auta - takiego auta przewyższa po paru latach jego wartość :)
Jak chcesz to któregoś razu możemy się spotkać to Ci pokażę moją 750i :) i pomyślimy co dla Ciebie znaleźć :) Koledzy i koleżanki z forum chętnie Ci pomogą obejrzeć autko np z drugiego końca Polski itp :)
-
Zaawansowany Użytkownik
Dzięki. Bardzo chętnie bym się spotkał i zobaczył Twoje auto. A przy okazji, jeśli można oczywiście, "pouczył" i wchłonął trochę wiedzy m.in. na co zwracać uwagę przy oglądaniu tych aut itp.
Uprawnienia umieszczania postów