code wait-jak sama nazwa wskazuje musimy czekać ;). zostaw autko na włączonym zapłonie na 1-1.5 godz i po tym czasie będzie już tylko wołało code.
code wait-jak sama nazwa wskazuje musimy czekać ;). zostaw autko na włączonym zapłonie na 1-1.5 godz i po tym czasie będzie już tylko wołało code.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Binio, w odpowiedzi na Twoje PV do mnie, częściowo Kuba Ci wyjaśnił - to najczęstszy problem (zły kod) i sposób na naprawę (czekanie z zapłonem). Ja bym Ci polecił sprawdzenie czy w bagażniku nie odpiął się kabel od tunera, ponieważ Professional C jest też (jak C Professional RDS) analogowym systemem dwuczęściowym. Jedynie nie wyświetla na zegarach zamiast RDS-u ma zwykłą identyfikację stacji.
Pozdr!
Tak zrobię jak w tygodniu podlece na garaż.
Dzięki.
Przy komunikacie Code Wait należy "na zapłonie" poczekać maksymalnie 15 minut i powinno się wyświetlać samo Code. Pamiętaj że kod wpisujemy w ten sposób, że odpowiednią cyfrę wciskamy klawiszem nad którym się ona wyświetla a nie jak w innych radiach że pierwszą cyfrę np 5 uzyskujemy po pięciokrotnym wciśnięciu pierwszego klawisza. Jeśli masz dobry kod to po wciśnięciu czwartej cyfry radio powinno znowu działać. Jeśli okaże się iż kod który posiadasz jest niepoprawny to jest koleś który podaje prawidłowy kod po podaniu numeru radia lub tunera zależy jaki ma się zestaw. To tyle co trzeba wiedzieć na ten temat :-)
7er
I to mi się w tym forum- szybka i konkretna informacja !
Dziękuje.
Spróbuję i zobaczymy tak jak pisałem.
W tym tygodniu lecimy z wymiana filtrów, olei itd.
Siema,obręcze aluminiowe które nabyłeś pochodzą od E36 Cabrio pewnego kosmity ?
Bo po takowe już już wyjeżdżałem,ale nie wyjechałem,ale to było jakiś czas temu.
Auto ładne ale na GS nie pasuje :p
Mam 7, kiedyś miałem 7 no i później też będę miał 7
Tak od tego kosmity ale bije się z myślami czy je wkładać...
Ostatnio edytowane przez Jakub ; 16-09-2012 o 20:31
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Cóż ja miałem styczność tylko z trzema zestawami Bavaria C Professional RDS i za każdym razem maksymalnie czekałem 15 minut :-)
7er