we 3?????????? chyba 1,7 :D
Ostatnio edytowane przez Binio-LODZ ; 02-04-2013 o 13:51
Kwestia roletek do szyb (trójkątnych) to ciężki temat. Ja jedną kupiłem w ASO za 530 PLN i nawet jej nie dotykam bo jest tak badziewnie zrobiona, że strach że się zaraz rozleci. Jej konstrukcja nie została poprawiona chyba od wprowadzenia do produkcji mimo że to była rzecz która psuła się jako pierwsza. Druga (prawa) jest już niedostępna w ASO i pozostaje szukanie używki. Staram się monitorować temat, ale jest ciężko. Jakieś 2 miesiące temu pojawiła się używana prawa roletka na niemieckim ebayu, ale ze zdjęć wcale nie wynikało czy jest w idealnym stanie. Nie zdecydowałem się na wydanie 60 EUR aby to sprawdzić.
Roletki mam sprawne nie dziurawe itd.
Jedyny mankament(wyłącznie tych małych) to ten plastikowy trójkącik do zamocowania ich, na jednej urwany na drugiej jeszcze się ledwo trzymający...
Mnie osobiście nieco to razi ale zobaczymy moze cos się da zrobić.
Nowy miesiąc czas więc coś napisać :-D auto jak zimowało tak zimuje nadal - w sumie nie ma się co dziwić w taką pogodę.
Temat roletek chyba już załatwiony - dzięki pomocy kolegi avecezarave powinny z Japonii przyjść nowe zaczepy- czekam na przesyłkę.
Udało się dostać listwę drzwiową do której nie mogłem się przyczepić wizualnie.
Wczoraj w końcu przymierzyłem RS-y by sprawdzić czy zamawiać ranty czy też nie. Ponieważ auto ma być w klasycznym stylu bez germana chyba sobie daruję- 2 calowy rant też krzywdy nie robi.
Także być może będzie klasyczna seria na RSie bez szorowania po glebie z uwagi na sprawne EDC.
Zdjęcia wieczorem.
Patrząc na te fotkę nie mogę się doczekać kiedy się cieplej zrobi i z rozkoszą zasiądę na tych oto skórach :D
![]()
Ja się ciągle zastanawiam jak ten handlarz co Ci sprzedawał auto zregenerował te fotele, bo przecież "ni **uja" nie wyglądają na te 800tys. km :D
No dobra... Przyznaję... To czysta i skondensowana zazdrość przeze mnie przemawia :-P
Ty chociaż uczciwie gadasz :D widze ,ze jak nie palisz tulipanów to i sympatyczny sie robisz :D
Jak wspomniałem powyżej przymierzałem wczoraj na szybko felgę na sezon. Po zdjęciu koła ukazał mi się taki oto widok
Zdaje się ,ze wszystkie cztery zostały amorki niedawno wymienione :D stąd pewnie sprawność.
Fajnie ,ze nic nie połatane pokombinowane - okiem laika prawdę mówiąc.
Biorąc powyższe pod uwagę wielkiego szału z naciągami glebą nie będzie - najzwyczajniej mi tego szkoda.
Tak więc 4x8,5 RS 212 z dość baloniastą ale chyba odpowiednią dla 7er oponą.
Koła na dniach zostaną rozkręcone wymalowane, wypolerowane - mam nadzieję ,ze śniegi zejdą i będzie można w końcu wyjechać na car detailing lakieru.
Te RS-y to jest ten duży rotor czy mały ? Poka jak wygląda z perspektywy bocznej.
Mam 7, kiedyś miałem 7 no i później też będę miał 7