Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Odłączenie NIVO w e32 750i

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez capoZe32 Zobacz posta
    Witam, odświeżę temat gdyż chodzi właśnie o to NIVO. Kupiłem 750 iL jednak jest do zrobienia przewód gdyż gdzieś w okolicach tylnego nadkola jest wyciek i cały płyn wycieka ze wspomagania a chcę zapobiec zatarciu pompy. Nie chcę wyrzucać NIVO i zakładać zwykłych amorków. Chodzi o to, ze muszę jakoś zapobiec dostawaniu się płynu do układu NIVO gdyż z Warszawy muszę dojechać do Poznania :P Jak się za to zabrać? Czytałem, żeby rurkę od NIVO wprowadzić do zbiorniczka z powrotem. Czy tak można i jak to zrobić w miarę szybko? Czekam na odp. Pozdrawiam.
    Wyszystko zależy gdzie wycieka. Jeżeli na wejśćiu do regulatora wyskokości z pompy to można tam odłączyć i zaślepić na regulatorze po wcześniejszym podniesieniu lekko auta na amortyzatorach. Potem dorobić rurkę od wyjścia nivo z pompy do wyrównawczego i jest ok. Jeżeli leci gdzieś między regulatorem, a amortyzatorami(i to najprawdopodobniej będzie tam, skoro mówisz, że w okolicach nadkola) to zostaje laweta, bo autem z Nivo zupełnie bez ciśnienia z tyłu będziesz leżał na ziemi, nie mówiąc już o wchodzeniu w zakręty na nierównej nawierzchni.

ALe czy naprawdę tak mocno leci, że schodzi cały płyn. Może wystarczy co 100km dolewać w zbiorniku wyrównawczym do sitka i będzie ok?
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 26-11-2012 o 09:08
    pozdrawiam Bartek