Witam,
ZF - na razie napsialem do niemieckiego, a zaraz skrobne do przedstawicieli w Polsce.

Bylem przed chwila w Jozefowie i pierwsze wrazenie niezle.Podpieli komputer, blad 2 i 4 biegu, oraz czujnik ze sterownika zglasza blad, prawdopodobnie do wymiany czujnik.
Przy mocnej jezdzie potrafi sie slizgnac zanim zmeini bieg z szarpnieciem - diagnoza - problem z koszem, tarczki maja za duzo luzu i dlatego szarpniecie, a przeciaga, poniewaz nie ma dobrego docisku (albo jakos podobnie.... ;) Nie jest to na pewno tylko problem elektroniki. Na zimnej skrzyni jest gorzej i przelacza sie w awaryjny przy nawet spokojnej jezdzie.
Mieli akurat taka sama skrzynie rozebrana z takimi sami obiawami, takze obejzalem ja sobie live od srodka.
Dzieki za link do warsztatu, poczytalem, ale troche ciezko przez jeden przypadek nabrac rozeznania w warsztatach.....sadze w kazdym cos moze bycnie tak...ciezko powiedziec...sam prowwadze serwis, ale w innej branzy (notebooki) i jestem pewien ze na 100 klientow znajdzie sie 5 niezadowolonych, 3 bardzo niezadowolonych a jeden standardowo pozywa nas do sadu ;)
Zmartwilo mnie jedynie podejscie wlasciciela, ale ja takie rzeczy jak jazda probna przed zaplata ustalal bym przed podjeciem jakiejkolwiek naprawy itd.
Na razie podjechalem przeprowadzili darmowa diagnoze.
Jezeli macie jakies lepsze propozycje serwisow od skrzyn to prosze podawac.
Nie musza byc w Warszawie czy kolo, wazne zeby dzialal ;)
Pozdrawiam,
Robert