W dzisiejszych czasach nic nie jest pewne. Odkładanie pieniędzy na konto nie ma sensu, przyjdzie hiperinflacja i po naszych pieniądzach. Lokata ledwo co pokrywa obecną inflację a z ubezpieczeniami na życie też trzeba się dobrze zastanowić ponieważ w umowach jest zawartych tyle haczyków i punktów małym druczkiem, że jak przychodzi co do czego to nie chcą pieniędzy wypłacać. Na fundusze inwestycyjne to szkoda pieniędzy większe straty wkładów niż zyski.
Kolego a nie myślałeś o walutach. Na początku małymi krokami, żeby poznać rynek. Ja na spróbowanie raz tak zrobiłem, że kupiłem dolara jak kosztował około 2,7 zł a sprzedałem za ok. 3,2 zł. Ci co kupili kiedyś tam franki szwajcarskie to ładną kaskę zarobili. Lecz jeżeli chodzi o taki zarobek to radzę rozwagę i ostrożność.
Pozdrawiam
Czytałem o figach damskich to teraz przytoczę inny pomysł. Chodzi o prezerwatywy. Nie mogłem uwierzyć gdy zobaczyłem na allegro ile ludzi to kupuje przez internet. Dla kupujących jest taka korzyść, że jedna prezerwatywa Durexa kosztuje ok. 1 zł a dla sprzedających, taka że mają na tym kilkukrotny zarobek.
Przykład:
Aukcja 43200 szt. prezerwatyw jakieś tam marki na M za 8000 zł - przeliczając 8000 zł/43200 = ok 18,5 grosza za sztukę a później sprzedają za 50 groszy za szt

Odpowiedz z cytatem