Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: Dzwiny odg³os

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008

Dzwiny odg³os

Witam pisa³em juz wcze¶niej w innym temacie, ¿e wpad³ mi peda³ sprzêg³a i koniec wymieni³em wysprzegnik i dzia³a jak nale¿y.. Ale nie o tym chcia³em wszystko zrobione pojecha³em sprawdziæ czy wszystko ok i nagle us³ysza³em ¶wist z pod maski na wolnych obrotach ¶wiszczy dodaje energicznie gazu na chwile przestaje, ale zaraz znowu wy¿sze obroty tez nic nie zmieniaj±... Zastanawiaj±ce jest to ze przy gazowaniu jest cisza... silnik to 3l R6 (92r e32) mo¿e kto¶ mia³ kiedy¶ takie cos... ¶wist jest mocniej s³yszalny gdzie¶ na silniku obok przepustnicy lub zaworów gdzie¶ tam sie nasila....

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    e38 czerwone
    Sk±d
    Bia³ytok
    Mo¿e uszczelki pod kolektorem dolotowym siê pokoñczy³y .. dla mnie to na jaki¶ przedmuch wygl±da , lewe powietrze ....

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    2 miechy temu wymienia³em uszczelke pod g³owica i wszystkie uszczeleczki na kolektorze wymienione na nówki..... a gdzies obok przepustnicy mog³o sie cos poluzowac i swiszczy?? jak wraca³em z czech bez sprzeg³a zapali³o mi sie EML i swieci³o jakisz czas... ma to jakis zwiazek??

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jul 2008
    BMW
    by³o e32 m60, teraz po¿yczam matiza od ¿ony
    Sk±d
    Kraków
    Posprawdzaj sobie wszystkie przewody, niby bzdura, ale móg³ te¿ jaki¶ gryzoñ co¶ przedziurawiæ (kolega to juz w swoim mitsubishi 3x przerabia³ tej zimy ;( )

A z drugiej strony, to mo¿e po awarii masz po¶lizg tarczy sprzêg³a i ona Ci szumi...
    Okres i wyp³ata... jedno i drugie jest co miesi±c, a jak nie ma to znaczy, ¿e kto¶ was zdrowo wyrucha³...

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    gryzonie hmm raczej odpadaja bo auto ca³y czas w garazu szczelnie zamknietym i bez gryzoni.... ale wcisniecie peda³u sprzeg³a nic nie zmienia.....

moja rada?
    zdejmij pasek klinowy i odpal silnikna chwile - nie zaszkodzi. W ten sposob wykluczysz caly osprzet silnika, a jesli to osprzet to tez pozniej latwo znalezc ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    ¶wist wywo³any by³ pêkniêt± uszczelka na kolektorze dolotowym na 6 garnku...

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •