Eee. Nieprawda. To bylo juz wyjasniane i byly niewielkie spory. Betriebsanleitung oznacza sprawdz w instrukcji obslugi albo postepuj zgodnie z instrukcja. Getriebe to skrzynia.
Eee. Nieprawda. To bylo juz wyjasniane i byly niewielkie spory. Betriebsanleitung oznacza sprawdz w instrukcji obslugi albo postepuj zgodnie z instrukcja. Getriebe to skrzynia.
Witam od czasu do czasu wyskakuje mi bremslielektrik ale zaraz po zgaszeniu auta i odpaleniu znika czasami po dwa tygodnie mam spokuj a czasami kilka razy dziennie mi sie pokazuje ktory bezpiecznik sprawdzic i co radzicie moze mam gdzies przerwany jakis kabelek ale gdzie to sprawdzic i jak pozdrawiam
Jak dla mnie to co¶ specom z BMW nie do koñca wypali³ ten pomys³ z komunikatami. W E34 pojawi³ siê kiedy¶ komunikat ¿e Kuhlwassertemp, czyli ¿e za ciep³o w ch³odnicy siê zrobi³o i owszem, pêk³o mi mocowanie jednego wê¿a, p³yn zwia³ i siê grza³o, ale do tego wywala³o mi co chwile Getriebeprogram, czyli ¿e co¶ z automatem nie halo, a ja mia³em manuala, wiêc nie bardzo wiem co ode mnie moja bunia chcia³a :) Ale po naprawieniu wê¿a wróci³o wszystko do normy. Z jednej strony dobry pomys³, ¿eby nas auto samo informowa³o jak co¶ je boli, z drugiej za¶ mia³em wieczne problemy z komunikatem EML, temat opisa³em chyba na wszystkich forach beemkowskich w kraju, zdzwoni³em i zje¼dzi³em mase serwisów i nie uda³o siê sprawy rozwi±zaæ, tak wiêc ja sie troche zrazi³em do tego typu patentów i by³ okres, ¿e wsiad±c do auta z dr¿eniem r±k przekrêca³em kluczyk czekaj±c co tym razem siê teoretycznie zepsu³o. Do tej pory na d¼wiêk tego gongu skacze mi adrenalina :D
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330
Damian
Jesli masz komunikat bremslichtelektrik to wymien sobie switch od stopu pod pedalem stopu. Jest to po prostu zespol dwoch switchy i jeden sprawdza drugi. Taki prosty patent ;). Spojrz. Jeden czujnik stopu a cztery kable
dok³adnie to u mnie wy¶wietla Bremsli. Elektrik ale to pewnie ten sam komunikat dzieki w sobote siê tym zajme pozdrawiam :)
Daj znac czy pomoglo
Czesc nr 24
http://bmwfans.info/original/E32/Lim...ll-35_0056/#24
ok dzieki w przyszlym tygodniu siê tym zajme bo musze jechaæ do frankfurtu i wróce dopiero we wtorek pozdrawiam :)
Koledzy, a co oznacza taki b³±d?:
check brake lining
i ¶wieci siê w kó³eczko, a w nim wykrzyknik
Pozdrawiam.
740i... i wszystko jasne!
sprawdzic okladziny klockow hamulcowych
polecam uzywac wyszukiwarki na przyszlosc!
Czarne e32 w benzynie!
Witam!!!!! W mojej buni te¿ wy¶wietla siê komunikat o zbyt niskim poziomie p³ynu ch³odz±cego ale poziom jest ok, temperatura ok(mm odchy³ wskazówki, ale wisko wydaje mi siê ju¿ troche marne) ci¶nienie w uk³adzie jest, uszczelka g³owicy oki(moc ok, relacje p³yn-olej czyste) na wtyczce jest sygna³ z komutera, czujnik na omomierz pokazuje przej¶cie..... I ju¿ nie wiem gdzie szukaæ problemu
Mam jeszcze dwa pytanka:
1 brak komunikatu o pozostawieniu na ¶wiat³ach(ju¿ raz moja lepsza po³owa zamordowa³a aku :razz: )
2 brak gongu
Serdecznie proszê o ma³± pomoc bo dra¿ni mnie jak co¶ basi dolega, Mam j± od 3 tyg i ca³y czas dopieszczam :P