w "częścidobmw" polecali mi zamiast lemfordera, z tych co mają - właśnie meyle
w "częścidobmw" polecali mi zamiast lemfordera, z tych co mają - właśnie meyle
No tak tyle ze Febi ponoć idzie na pierwszy montaż jeśli chodzi o drążek i końcòwki a cena przystepna wiec chyba sie zdecyduje. Ewentualnie Meyle ale najpierw wymienie banany to może wcale nie będe wymieniał końcòwek itp.... Ja tym bmw przez ostanie 6 miesiecy zrobilem 800 kilometrow wiec zaprawde nie wiele.
Edit.
Jedno mnie niepokoi, a mianowicie wymiana bananow ktora odbyla sie 5000 mil temu czyli jakies 8000 km, Wahacze zmienione na Lemforder w ASO - faktura z przebiegiem i datą wymiany jest. Czy mozliwe jest ze Lemforder padł po 8000 km??
Ostatnio edytowane przez mcdziubek ; 27-02-2013 o 19:21
Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
E38 740i V8 ma nowego Pana.
...wszystko możliwe kolego. Ja po długim namyśle skusiłem się na regenerację wahaczy. Długo się zastanawiałem czy naprawić w ten sposób czy kupić nowe. Wcześniej nowe SIDEM i TRW padły mi po ok 6 miesiącach (ok 10 tys. km). Po regeneracji wytrzymują już ponad 1,5 roku. Za regeneracje sworznia zapłaciłem 70 zł od sztuki do tego tuleję wymieniałem na nową. Drążek kierowniczy środkowy TRW wytrzymał ok roku - teraz w garażu czeka na podmiankę SIDEM - zobaczymy ile wytrzyma.
Teknorot. Skompletowalem zamowienie.
2x wachacz dolny przod = 204 ,-
2x koncowka drazka = 100 ,-
Drazek = 226 ,-
Razem 530 ,- a z wysylka do UK 718 ,-
Chyba dobra cena??
Teknorot dobry czy nie??
Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
E38 740i V8 ma nowego Pana.
Z opinii słyszałem, że nie jest zły, ale jego słabą stroną są osłony gumowe, bardzo słabe szybko pękają przez co dostaje się piasek i sworznie dostają luzów. Warto by te osłony wymienić na trwalsze lub kontrolować ich stan.
ja w poniedziałek kupiłem zawieszenie przód teknorot tj 4 wahacze ,2 końcówki drążka stabilizacyjnego i 2 końcówki kierowniczego. zapłaciłem 560zł w Kaliskim sklepie 4car. zobaczymy jaka będzie ich jakość
sądząc po cenie trwałość będzie krótka :)
niby skąd to wiesz. skoro on tu pisze że te same wahacze itd a cena jeszcze raz taka jak ja płaciłem
stąd, że miałem już wachacze w tej cenie kiedyś w swoim 7er i wiem ile pożyły potem miałem meyle tez długo nie pożyły choć ciut lepiej od ponad roku mam lemforder i na razie spokój
normalnie one wychodziły drożej tylko dostałem rabat. a jakiej firmy miałeś? srl czy innej firmy "krzak" jak założy mi jr mechanik i pojeżdże to zadam relacje jak chodzi to zawieszenie. miesięcznie robię ok 3 tyś km więc jak coś to wady wyjdą szybko