Ja mam teknoroty.
Nie tłuką, tylko mam luz na drążku środkowym i to zaciemnia sytuację.
Ja mam teknoroty.
Nie tłuką, tylko mam luz na drążku środkowym i to zaciemnia sytuację.
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
Wahacz rozprężny kosztuje 657pln + 220,50 tuleja do niego. Jeśli ktoś ma ori wahacz, wystarczy kupić tuleje :)
Wahacz poprzeczny kosztuje 510pln
http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/di...poprz/vDF86629 Numery 5,6,10.
PS. Który wahacz określa się mianem dolnego? numer 10 ?
@hatecraft, jak sprawdzić drążek środkowy ?
Ostatnio edytowane przez tomaszeklolek ; 26-03-2013 o 23:32
e38 m62TUb44 740i
Dolny wahacz to numer 10.
10 to jest ten aluminiowy z "niewymienialną" tuleją?
Tak, to właśnie ten wahacz.
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
Dobra, wizyta umowiona. Na wymiane bananow oraz klockow z tylu i oleju w silniku.
Piotrek mi sprawdzi luzy brecha, jesli sie okaze ze na sto procent sa luzy na poprzecznym to poczekam az brat mi przywiezie Teknorot z Polski, jesli sie okaze ze luzy na drazku i koncowkach to tez zamowie Teknorot i brat przywiezie.
Raczej drazek i koncowki sa ok. Nie ma jakiegos wozenia po calej drodze wiec raczej stuki pochodza z wahaczy.
Toyota Prius 2014 1.8 CVT Hybrid.
E38 740i V8 ma nowego Pana.
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
no i kiedys posluchalem o teknorocie i teraz nie polece. po roku i 28kkm padly sworznie , chyba ze to ja za duzo wymagam ? dodam ze 90% autostrada. Teraz zastanawiam sie czy regeneracja,czy lemforder.
właśnie zastanawiałem się nad kupnem teknorot , na koło dwóch wahaczy, łącznika, końcówki drążków i drążka środkowego. Cena jest średnio o połowę mniejsza niż bym miał kupić meyla a nie mówią już o lemforderze. Teraz kwestia tez taka czy jakby mi się to zawieszenie wybiło czy jest możliwość wymiany sworzni i tulei w tym zestawie
Bo tak myślałem jakby padło to zawieszenie to kupiłbym komplet tulei poliuretanowych nawet dostępne są na allegro i komplet sworzni i wcisnął w ramiona teknorota, tylko nie wiem czy jest taka mozliwość tzn tuleje pewnie tak ale czy sworznie ??